20 °C Budapest

A tévék örülhetnek a válságnak

Pénzcentrum
2008. november 19. 11:00

30 éves adatgyűjtésen alapul az a tudományos eredmény - melyet egyébként saját tapasztalatai alapján a legtöbben alátámaszthatnának -, amely szerint a boldogtalan, szomorú emberek sokkal több tévét néznek, mint azok, akik vidámabbak. A válság miatt pedig bizonyosan sokan fognak nehéz helyzetbe kerülni, így a tévétársaságok örülhetnek...

A Social Indicators Research tudományos folyóirat decemberi számában közzétett kutatási eredmények arról tanúskodnak, hogy a szomorú emberek nem csupán többet ülnek a televízió előtt, hanem kevésbé hajlandóak elmenni szavazni, kevesebbet olvasnak újságot, s egyáltalán kevésbé szociálisak mint boldogabb embertársaik.

A Marylandi Egyetem kutatói szerint a televízió messze vezet kedveltség tekintetében a szabadidős tevékenységek közül, hiszen a nézőnek nem kell elhagyni a kényelmes otthonukat, nem kell felöltözniük, sőt tervezniük sem.

A tanulmány szerint a boldogtalanok összesen 20 százalékkal többet televízióznak, mint a nagyon boldogak, figyelembe véve az iskolázottságot, a jövedelmi helyzetet, a kort és a családi állapotot is. Egyelőre azonban a tudósoknak azt még nem sikerült kideríteniük, hogy a tévénézés egy jele, vagy az oka a boldogtalanságnak.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?