12 °C Budapest

Bizarr kezelések: fizetnek a rettegésért!

Pénzcentrum
2008. november 17. 16:00

A gyógyfürdők által kínált szolgáltatások folyamatosan bővülnek az állatok közreműködésével végzett kezelésekkel, a természetes - különösen állati - eredetű anyagok használatával. A kezelések során egyre jobban háttérbe szorulnak a szintetikus anyagok.

Kígyó-masszázs

A páciens hátán csúszkáló kígyók valójában egy gyógyászati masszázst végeznek. A 80 dollárét (17 ezer forintért) kínált szolgáltatás kihívásnak sem utolsó.

A különböző fajtájú és méretű kígyók hátunkon történő csúszkálása állítólag különösen hatékony a gerincproblémák kezelésére. A nagyobb kígyók mozgása felér egy izomlazítással, a kisebb kígyók pedig gyengéden ápolják a bőrt.

Hal-pedikűr

A 35 dolláros (7 ezer forintos) kezelés alig negyed órát vesz igénybe. A garra rufa (szívogató márna), közismertebb nevén a doktorhal jótékony hatását már régen felismerték a világ számos pontján.

Elsősorban Törökországban, Japánban és Kínában van hagyománya a kezelésnek. Az apró halak leeszik a páciens lábáról az elhalt hámsejteket, de az egészséges bőrt nem bántják. A kezelés során egyszerre száz hal szorgoskodik, a végeredmény pedig egészséges láb és sima bőr.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Luxus-vérszívók

A tengerentúlon akár 600 dollárt (125 ezer forintot) is fizetnek egyetlen piócás kezelésért. Az egyik amerikai show-műsorban Demi Moore is elárulta, hogy volt már része piócás méregtelenítő kezelésben.

A népi orvoslás és a hagyományos gyógyítás egyaránt ismeri a piócák jótékony hatását a szervezetre. Az állatok a vérszívás során egy méregtelenítő enzimet juttatnak a szervezetbe, aminek a kutatók szerint egészségmegőrző hatása van.

A képek forrása: Forbes magazin

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem