6 °C Budapest

Romlásnak indult hazai üdülőhelyek?

Pénzcentrum
2008. november 13. 09:45

Magyarország az igen előkelő második helyről a tizedikre csúszott vissza a Country Brand Index (CBI) legjobb ár-érték arányú üdülőhelyeket rangsoroló listáján. Tavaly hazánkat csupán Thaiföldnek sikerült megelőznie - írja a Világgazdaság.

A kategória győztese idén az Indokínai-félsziget lett, Magyarország helyét pedig India vette át. A világlistákat a FutureBrand és a Weber Shandwick teszi közzé minden évben. Az összesített ranglistában az élen Ausztrália áll, a tavalyi hatodik helyen szereplő Kanada átvette az Egyesült Államok második helyét, s a 2007-ben még érmes Nagy-Britannia a nyolcadik helyre csúszott vissza.

A lista felállításakor három lépcsős kiválasztási rendszerben vizsgálták az országok globális versenyképességét, figyelembe vettek szakértői véleményeket, illetve releváns idegenforgalmi statisztikákat is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem