26 °C Budapest

Egyre többen éheznek!

Pénzcentrum
2008. október 16. 08:35

Az Európai Unióban átlagosan 10%-kal drágultak az élelmiszerek, vannak azonban olyan európai országok is, ahol 40% feletti az áremelkedés mértéke idén - írja a Magyar Hírlap.

Az árak további növekedését vetíti előre a bioüzemanyagok iránti egyre nagyobb kereslet, ezeket ugyanis a korábban élelmezésre szánt növényekből állítják elő.

Az áremelések további okai között szerepel a fejlődő országok élelmiszer-fogyasztási szerkezetének jelentős megváltozása és a mezőgazdasági beruházások évek óta alacsony szintje.

Mindezen tényezők miatt 75 millióval több embert veszélyeztet az éhezés és alultápláltság, mint tavaly, így világszinten már 925 millió emberről mondható el, hogy nem jut megfelelő mennyiségű élelemhez.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm