Az erszényes farkas sorsára jutnak a befektetési bankárok?

Pénzcentrum
2008. október 7. 15:00

A Természetvédelmi Világszövetség közzétette a veszélyeztetett fajok legfrissebb listáját. A több mint 44 ezer fajra kiterjedő felmérésből kiderül, hogy a veszélyeztetett fajok száma megközelítette a 17 ezret. Sokan arról beszélnek, hogy a befektetési bankárok eltűnhetnek a színről, de a természetvédők szerint az állatvilágban ettől sokkal súlyosabb problémák uralkodnak.


Ami még a legtapasztaltabb állatvédőket is megdöbbentette, hogy a vadászat és a természetes élőhelyek csökkenése miatt már az emlősök negyede veszélyeztetetté vált. Jó hír ugyanakkor, hogy - sokak kedvencei - az afrikai elefántok körében a populáció növekedését tapasztalták.

Veszélyeztetett fajok számának alakulása (Forrás: Természetvédelmi Világszövetség, Economist)

Az őserők irtásával és a folyók szabályozásával jelentősen lecsökken számos állatfaj élettere, ami sokak számára halálos fenyegetést jelent. Az állatvédők szerint a kevésbé fotogén állatokra - mint a képen látható madárpók is - további veszélyt jelent, hogy az emberek félnek tőlük sokszor emiatt ölik meg őket teljesen feleslegesen.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35