25 °C Budapest

Mit esznek a rabok? Amit csak megrendelnek...

Pénzcentrum
2008. október 1. 05:38

Az egyiptomi rabok ezentúl abból az étteremből rendelnek ételt, amelyikből csak akarnak, miután a ramadán alatt kipróbált módszert sikeresnek könyvelték el a kairói hatóságok.

A muszlimok a szeptember elsején kezdődő, egy hónapos ramadán alatt napfelkeltétől napnyugtáig nem esznek, isznak, dohányoznak, vízipipáznak és nemi életet sem élhetnek. A börtönökben ez idő alatt a rabok maguk rendelhették meg ételüket, egy vasárnapi döntés nyomán azonban ezt most ramadánon kívül is engedélyezték.

Mindezért azonban a raboknak fizetni kell, ez tehát nem tartozik az alapellátások közé. A legkedveltebb rendelt ételeknek a kebab és a pizza bizonyultak.

Emberjogi képviselők szerint azonban ez csak mézesmadzag a hatóságok részéről, korábban ugyanis többször hangoztatták, hogy a körülmények rendkívül embertelenek az arab országok börtöneiben, és hétköznapiak a kínzások is, amit persze a kormány tagad.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem