19 °C Budapest

Mit esznek a rabok? Amit csak megrendelnek...

Pénzcentrum
2008. október 1. 05:38

Az egyiptomi rabok ezentúl abból az étteremből rendelnek ételt, amelyikből csak akarnak, miután a ramadán alatt kipróbált módszert sikeresnek könyvelték el a kairói hatóságok.

A muszlimok a szeptember elsején kezdődő, egy hónapos ramadán alatt napfelkeltétől napnyugtáig nem esznek, isznak, dohányoznak, vízipipáznak és nemi életet sem élhetnek. A börtönökben ez idő alatt a rabok maguk rendelhették meg ételüket, egy vasárnapi döntés nyomán azonban ezt most ramadánon kívül is engedélyezték.

Mindezért azonban a raboknak fizetni kell, ez tehát nem tartozik az alapellátások közé. A legkedveltebb rendelt ételeknek a kebab és a pizza bizonyultak.

Emberjogi képviselők szerint azonban ez csak mézesmadzag a hatóságok részéről, korábban ugyanis többször hangoztatták, hogy a körülmények rendkívül embertelenek az arab országok börtöneiben, és hétköznapiak a kínzások is, amit persze a kormány tagad.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?