12 °C Budapest

Vonzza a befektetőket a városi cím!

Pénzcentrum
2008. szeptember 24. 09:15

Másfél hónappal azután, hogy a köztársasági elnök városi címet adományozott nyolc nagyközségnek, a polgármesterek arról számoltak be, hogy fokozódott az érdeklődés a településeik iránt. Több városban is reményteli tárgyalásokat folytatnak a helyi vezetők és a beruházók a befektetési lehetőségekről - írja a Világgazdaság.

Hazánkban idén 23 település jelentkezett a városi cím elnyerésére és a nyolc kiválasztott nagyközség átminősítésével 306-ra emelkedett a magyarországi városok száma. Korábban vizsgálták a pályázó települések lakosságszámát és az infrastruktúra fejlettségét, ma ezek szem előtt tartása mellett az a kritérium, hogy a jelentkező település nagyközség legyen.

A nyertesek egytől-egyig az őket övező térség központjai, vagy egy nagyváros agglomerációjának meghatározó települései. A polgármesterek olyan tárgyalásokról számoltak be, melyek keretében a beruházók hiper-, vagy szupermarketeket építenének a városuk határában.

A lakosság jobb ellátása mellett új munkahelyeket is teremtenének és fokoznák a település régióban betöltött központi szerepét. Élénkülne a turizmus és növekednének az önkormányzatok bevételei is, amely elősegítené a további település-fejlesztések megvalósítását.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06