Vonzza a befektetőket a városi cím!

Pénzcentrum
2008. szeptember 24. 09:15

Másfél hónappal azután, hogy a köztársasági elnök városi címet adományozott nyolc nagyközségnek, a polgármesterek arról számoltak be, hogy fokozódott az érdeklődés a településeik iránt. Több városban is reményteli tárgyalásokat folytatnak a helyi vezetők és a beruházók a befektetési lehetőségekről - írja a Világgazdaság.

Hazánkban idén 23 település jelentkezett a városi cím elnyerésére és a nyolc kiválasztott nagyközség átminősítésével 306-ra emelkedett a magyarországi városok száma. Korábban vizsgálták a pályázó települések lakosságszámát és az infrastruktúra fejlettségét, ma ezek szem előtt tartása mellett az a kritérium, hogy a jelentkező település nagyközség legyen.

A nyertesek egytől-egyig az őket övező térség központjai, vagy egy nagyváros agglomerációjának meghatározó települései. A polgármesterek olyan tárgyalásokról számoltak be, melyek keretében a beruházók hiper-, vagy szupermarketeket építenének a városuk határában.

A lakosság jobb ellátása mellett új munkahelyeket is teremtenének és fokoznák a település régióban betöltött központi szerepét. Élénkülne a turizmus és növekednének az önkormányzatok bevételei is, amely elősegítené a további település-fejlesztések megvalósítását.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?