18 °C Budapest

Tüntetnek a dolgozók: bezáratnák a night clubokat!

Pénzcentrum
2008. szeptember 17. 05:38

Több száz, éjszakai szórakozóhelyen dolgozó tüntetett hétfőn Katmanduban, miután a rendőrség az elmúlt hetekben lebonyolított razziák során1500 táncost és egyéb dolgozót tartóztatott le nudista diszkókban.

Nepál fővárosában több száz night club működik, ahol a táncosok, mondhatni alulöltözötten dolgoznak, ami a többségében hindu vallásúak nézeteibe ütközik, azonban ilyen szórakozóhelyek működését szabályozó törvény nem létezik.

A maosita vezetésű kormány, ami augusztusban lépett hatalomra, a meglehetősen gyors ütemben romló közbiztonság érdekében máris olyan szabályt hozott, hogy ezeknek a helyeknek éjfél előtt egy órával be kell zárniuk.

A szórakozóhelyek tulajdonosai azonban most közösen próbálnak fellépni a szabály bevezetése ellen, ami szerintük jelentősen rontaná üzleti helyzetüket, és akár 800 ezer ember elbocsátásához is vezethet. Mellesleg a night clubok lényege épp a késő éjjelig tartó működésben rejlik.

A rendőrség szóvivője szerint amennyiben nem tartják be a szabályokat nem csak az ott dolgozók, és az őket alkalmazók részesülhetnek bírságban, hanem a látogatók is, méghozzá nem is akármilyenben: akár 1 évig terjedő börtönbüntetést, és 400 dolláros bírságot is kaphatnak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?