16 °C Budapest

A színestévé óta nem volt ekkora változás! Mire kell figyelni?

Pénzcentrum
2008. augusztus 19. 08:15

Európában is egyre nagyobb az igény a csúcsminőségű televíziózásra, a szakértői prognózisok szerint 2010-ig a kontinensünkön 17 ország, 17 millió háztartásában lesz lehetőség HDTV-program megjelenítésére - írja a Magyar Hírlap.

A legtöbb szakértő szerint a HDTV által nyújtott minőségbeli javulás legalább akkora mértékű, mint amekkora a színes tévézés megjelenése volt a fekete-fehér hőskorszakban.

A nagyfelbontású adás vételéhez természetesen több dologra van szükség: egyrészt egy arra alkalmas tévékészülékre, egy vevőegységre (set-top box) és egy HDTV előfizetésre. A tévéválasztásnál nem árt tudni, hogy a "HD Ready" feliratú készülékek felbontása eltérő lehet, ezek azonban már képesek a HD kép fogadására és megjelenítésére. A HD-Ready kategória 70 000 Ft környékén kezdődik hazánkban.

A "Full HD" feliratú készülékek a HDTV standardok közül a legnagyobb felbontást is tudják, áruk ennek megfelelően 200 000 Ft-nál kezdődik. A bevásárlás előtt érdemes tisztában lenni azzal is, hogy az árak ebben a szegmensben negyedévente dinamikusan csökkennek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04