Előretör a CBA: eddig több, mint 3 ezer üzlet...

Pénzcentrum
2008. augusztus 13. 08:45

Idén az első 7 hónapban 101-el bővült a CBA üzleteinek száma, így már összesen meghaladta a 3 ezret. Ehhez jön még hozzá az a 320 Mol-shop is, aminek az áruellátásáról idén állapodott meg a két cég. A forgalom terén sem lehet panasz, az előző évhez 9 százalékkal bővült - írja a Világgazdaság.

Az átlagon felüli nyereség következtében az első fél évben az adózás utáni nyeresége elérte az 500 millió forintot. Ez megfelel annak az elvárásnak, miszerint idén 22,5 milliárdos nettó árbevételt szeretnének elérni, a 2007-es 21,9 milliárd forint után.

A Mol-shop-ok áruutánpótlására kötött megállapodás ráadásul ideén még további 1,5 milliárdos forgalomnövekedést eredményezhet, és felmerült a külföldi benzinkutakra kiterjedő szerződés is.

Az új boltok belépése a láncba viszont nincs ingyen, a kisebb cégeknek 2 millió forintot kell fizetnie, bár ez kaucióként működik, és kilépéskor visszajár. A forgalomnövekedés ütemét elnézve azonban nem valószínű, hogy sokan ki szeretnének lépni az üzletláncból...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?