Olimpia a világhálón: online tudósítás az ötkarikás játékokról

Pénzcentrum
2008. július 24. 12:17

A Sun Microsystems (NASDAQ: JAVA) nyerte el azt a megtisztelő feladatot, hogy a biztosítsa az NBC Universal tévétársaság olimpiai weboldalának (NBCOlympics.com) technológiai platformját az augusztus 8-24. között megrendezendő 2008-as Pekingi Olimpiai Játékokon. A hírt Perkins Miller, az NBC Sports and Olympics digitális médiáért felelős első alelnöke, valamint Peter Ryan, a Sun Microsystems nemzetközi értékesítésért és szolgáltatásért felelős első alelnöke jelentette be a héten.

A Sun nagy teljesítményű, ökogazdaságos rendszereinek köszönhetően az NBC a 2008-as pekingi ötkarikás játékokról adott online közvetítése új alapokra helyezi a digitális tartalmak nézőkhöz történő eljuttatását. Amiről az élő webes közvetítések, a már lezajlott események videóarchívuma, a blogok, a valós idejű chatelés, a sportolók profiljai, és sok egyéb különleges szolgáltatás gondoskodik. Az olimpia szurkolói összesen 25 sportág mintegy 2200 órányi élő közvetítését kísérhetik figyelemmel a szélessávú olimpiai videócsatornán.

"A Sun mindent beleadott, hogy egy nagy teljesítményű, energiahatékony platformot hozzon létre az NBCOlympics.com webhely számára, amely nagyon gyorsan képes alkalmazkodni a sportbarátok millióinak igényeihez, hogy az interneten követhessék nyomon a legfrissebb eseményeket és eredményeket" - nyilatkozta Peter Ryan, a Sun Microsystems nemzetközi értékesítésért és szolgáltatásért felelős első alelnöke.

"2008-ban az NBCOlympics.com minőségi ugrást hajt végre az olimpiai közvetítések történetében, és a Sun Microsystems ebben jelentős szerepet játszik. Felismertük az olimpiai játékok iránti egyre nagyobb online érdeklődést, és a Sun segítségét kértük ahhoz, hogy nagy teljesítményű, szolgáltatásokban gazdag portállá fejlesszük az NBCOlympics.com webhelyet" - mondta Perkins Miller az NBC-től.

Az NBCOlympics.com oldal lelkét 160 Sun Fire X4450 és Sun Fire X4150 típusú szerver alkotja. Ezek az x64 architektúrájú, négymagos Intel Xenon alapú szerverek nemcsak világklasszis teljesítményükről ismertek, hanem nagy számolási és tárolási kapacitásuk mellé kis helyigény, valamint piacon elérhető legjobb energiahatékonyság is társul. Az előkészületek és a játékok során a Sun Services elvégzi a berendezések üzembe helyezését, illetve mérnök-szakértői és támogatási szolgáltatást nyújt az NBCOlympics.com számára.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem