15 °C Budapest

2009. tavaszáig változatlan marad a forgalmi rend a Baross téren és a Thököly úton

Pénzcentrum
2008. július 21. 11:29

Változatlan marad a 4-es metró Baross téri állomásának építéséhez, illetve az ottani kihúzó, fordító alagút és egyéb csatornaépítési munkálatok kivitelezéséhez kapcsolódóan kialakított forgalmi rend. A négy hónap alatt megszokott gyakorlatnak megfelelően - ami egyébként a számos javasolt kerülőút miatt nem okozott fennakadásokat - a célforgalom, a BKV járművei és a taxik is zavartalanul haladhatnak át a téren, illetve a Thököly úton 2009. április közepéig.

Ezt követően is folytatódnak természetesen a munkálatok, ideiglenes forgalmi változásokra a kivitelezés befejeződéséig, azaz várhatóan 2010-ig folyamatosan számítani kell, de jövő tavasztól (a jelenlegi korlátozások többségének feloldásától, illetve a közúti forgalom megindulásától) nem várhatóak már jelentősebb fennakadások a Keleti pályaudvar térségében.

A Keleti pályaudvar metróállomás építése tavaly óta tart, február második felében kezdődött meg az állomás résfalainak kialakítása, ami ezekben a hetekben fejeződött be. Március közepe óta a kivitelező részére négy hónapra kiadott engedély értelmében átmenetileg leszűkült a járható útvonal, a biztonságos gyalogosforgalom fenntartása mellett csupán a BKV járatai, a taxik, az építési forgalom, a tűzoltók, valamint a mentők hajthattak át a téren. A munkálatok és a közösségi közlekedés együttes zavartalansága érdekében 2009. április 15-ig a már bevált forgalmi rend marad a Baross téren és annak vonzáskörzetében.

A Thököly út - Dózsa György úti kereszteződésből a Thököly útra a Baross tér felé továbbra is csak a BKV autóbuszai és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnak be. Ugyanakkor a Thököly út a bekötő kis utcákból változatlanul elérhető, illetve a rákanyarodás sincs semmilyen irányban korlátozva. A Rákóczi útról a Baross térnél csak a Kerepesi út irányába lehet továbbhaladni.

A Nefelejcs utca és a Bethlen Gábor utca a Thököly utca felől októberig továbbra is zsákutca. A 7-es buszcsalád, a 907-es és 973-as számú éjszakai járatok a Bosnyák tér irányába a Keleti pályaudvar homlokzata előtt, a Kerepesi út után kialakított megállóhelyen állnak meg, a forgalmat a pályaudvar melletti parkolón keresztül vezetik át továbbra is.

A Baross téren épülő állomás lesz a 4-es metró első szakaszának ideiglenes végállomása. A tervek szerint a tér jellege alapvetően nem változik. Maga az állomása a Thököly út alá kerül, és közvetlen kapcsolata lesz a jelenlegi aluljárórendszerrel. A vonal a későbbiekben meghosszabbítható lesz Rákospalota felé. Kiszélesítik a Bethlen Gábor utca felé vezető keskeny aluljáró-folyosót.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Módosul a buszmegállók helye is. A javaslatok szerint növekedhet a tér zöldfelületének nagysága. A Baross tér már ma is igen fontos közlekedési csomópont. Ezt a helyzetet az új metró tovább erősíti. Az állomás megépültével már két metróvonal, jelentős belföldi és nemzetközi járatokat fogadó vasútállomás és több fontos felszíni tömegközlekedési eszköz kapcsolódik itt össze.

Forrás: DBR Metró Projekt Igazgatóság

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem