27 °C Budapest

Áremelkedés a négyes metró vonalán: még most kell venni!

Pénzcentrum
2007. július 13. 16:10

2010-től a XI. kerület ütőerévé válik a 4-es metró. Hatása már most érzékelhető az ingatlanpiacon. A kerület közlekedési útvonalhálózata igen gyenge. Így itt az ingatlanpiac is kisebb teljesítményt produkált, mint amennyit a kerület egyéb adottságaival elérhetett volna. Az új metróvonal megépülése azonban ezt kiküszöböli, jól eladható lakások lesznek itt, így még kedveltebb lehet a kerület, ennek köszönhetően az évi átlagos 5%-os áremelkedésnél meredekebben emelkedhetnek itt az árak.

A magyarok fogyasztási szokásait vizsgáló elemzések szerint: Elsősorban azok körében lesz népszerű, akik unják a fővárosi dugókat. - olvasható a 10 milliárd Ft befektetéssel épülő Sasad Resort nemzetközi beruházójának közleményében.

Újbuda dinamizmusa példaértékű a fővárosban. Az elmúlt években felújították a Bartók Béla utat, fejlődik a Lágymányosi öböl, társasházak -és igényesen kialakított irodaházak épülnek itt. A jövőben ez a kerület lehet az ingatlanpiac egyik legdinamikusabb szegmense. Ennek egyik oka, hogy az itt irodát bérlő multinacionális cégek vezetői közül sokan unják, hogy naponta keresztül kell autózniuk a főváros dugóin, ezért munkahelyükhöz közelebb keresnek igényeiknek megfelelő lakást.


A 4-es metró elkészülte, annak a vásárlói rétegnek is kedvez, akik a kerülettől messzebb dolgoznak, ugyanis a metróval elkerülhetőek lesznek a dugók.

Újbudát vonzóvá varázsolhatja a 4-es metró elkészülte, ám amíg a metróépítés folyik, várhatóan a használt lakásokat nehezebben lehet majd értékesíteni, hiszen a dugók, a zaj és az építkezéssel járó kellemetlenségek gyarapodnak. Az újépítésű lakásoknál viszont ennek, épp az ellenkezője tapasztalható. Azok a lakások, melyek még csak tervezőasztalon léteznek és több ütemben kerülnek majd átadásra (a metró elkészülte után), jó befektetésnek bizonyulhatnak. Ezekhez jelenleg még viszonylag alacsonyabb áron hozzá lehet jutni, viszont értékük az infrastruktúra fejlődésével, rohamosan növekszik majd.

A 4-es metró nem csak az állomáshoz közeli ingatlanok értékét emelik, hanem a kerület déli területén található lakásokét is. Mivel így a XI. kerület tömegközlekedési ellátása jobb lesz, így szívesebben költöznek erre a területre a vásárlók.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Otthon Centrum projektfelelőse, Miczek Szilvia elmondta, hogy a jelenlegi vásárlók, még nem számolnak érdemben a 4-es metróval, inkább a hatalmas zöld területek, a csendes környezet, a budai hegyek közelsége, és a gyermekbarát területek vonzzák őket. Ennek ellenére, aki néhány év múlva értékesíteni akarja a XI. kerületi lakását, a mostani árhoz képest jókora haszonnal számolhat. Egyes kutatások szerint: az új építésű ingatlanok eladási árainak várható emelkedése minden típus esetében a 3,5 és 5% közötti sávban helyezkednek el majd az idén. Ez alól van néhány kivétel, ilyen például a XI. kerület, ahol ennél is nagyobb emelkedés várható. A használt ingatlanok árainak közel jövőbeni alakulását illetően a stagnálás a meghatározó tendencia. Ez alól ugyancsak kivétel a XI. kerület. A metro építkezésekkel kapcsolatos területeken, a nagy felfordulás miatt, szinte csak a befektetési szándékkal vásárlók aktivizálódnak a közeljövőben.

A metróállomások a világon mindenhol vonzzák az új fejlesztéseket, elsősorban a kereskedelmi és üzleti célú projekteket. Ennek igazolására számos nemzetközi példát lehet hozni. Magyarországon a legutóbbi metróberuházás, a 3-as metró meghosszabbítása volt, ez a XIII. kerületben lendületet adott az új fejlesztéseknek. Ékes példái ennek a Váci úton megépült üzletközpontok és irodaházak.- mondta a szakember.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?