18 °C Budapest

Áremelkedés a négyes metró vonalán: még most kell venni!

Pénzcentrum
2007. július 13. 16:10

2010-től a XI. kerület ütőerévé válik a 4-es metró. Hatása már most érzékelhető az ingatlanpiacon. A kerület közlekedési útvonalhálózata igen gyenge. Így itt az ingatlanpiac is kisebb teljesítményt produkált, mint amennyit a kerület egyéb adottságaival elérhetett volna. Az új metróvonal megépülése azonban ezt kiküszöböli, jól eladható lakások lesznek itt, így még kedveltebb lehet a kerület, ennek köszönhetően az évi átlagos 5%-os áremelkedésnél meredekebben emelkedhetnek itt az árak.

A magyarok fogyasztási szokásait vizsgáló elemzések szerint: Elsősorban azok körében lesz népszerű, akik unják a fővárosi dugókat. - olvasható a 10 milliárd Ft befektetéssel épülő Sasad Resort nemzetközi beruházójának közleményében.

Újbuda dinamizmusa példaértékű a fővárosban. Az elmúlt években felújították a Bartók Béla utat, fejlődik a Lágymányosi öböl, társasházak -és igényesen kialakított irodaházak épülnek itt. A jövőben ez a kerület lehet az ingatlanpiac egyik legdinamikusabb szegmense. Ennek egyik oka, hogy az itt irodát bérlő multinacionális cégek vezetői közül sokan unják, hogy naponta keresztül kell autózniuk a főváros dugóin, ezért munkahelyükhöz közelebb keresnek igényeiknek megfelelő lakást.


A 4-es metró elkészülte, annak a vásárlói rétegnek is kedvez, akik a kerülettől messzebb dolgoznak, ugyanis a metróval elkerülhetőek lesznek a dugók.

Újbudát vonzóvá varázsolhatja a 4-es metró elkészülte, ám amíg a metróépítés folyik, várhatóan a használt lakásokat nehezebben lehet majd értékesíteni, hiszen a dugók, a zaj és az építkezéssel járó kellemetlenségek gyarapodnak. Az újépítésű lakásoknál viszont ennek, épp az ellenkezője tapasztalható. Azok a lakások, melyek még csak tervezőasztalon léteznek és több ütemben kerülnek majd átadásra (a metró elkészülte után), jó befektetésnek bizonyulhatnak. Ezekhez jelenleg még viszonylag alacsonyabb áron hozzá lehet jutni, viszont értékük az infrastruktúra fejlődésével, rohamosan növekszik majd.

A 4-es metró nem csak az állomáshoz közeli ingatlanok értékét emelik, hanem a kerület déli területén található lakásokét is. Mivel így a XI. kerület tömegközlekedési ellátása jobb lesz, így szívesebben költöznek erre a területre a vásárlók.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Otthon Centrum projektfelelőse, Miczek Szilvia elmondta, hogy a jelenlegi vásárlók, még nem számolnak érdemben a 4-es metróval, inkább a hatalmas zöld területek, a csendes környezet, a budai hegyek közelsége, és a gyermekbarát területek vonzzák őket. Ennek ellenére, aki néhány év múlva értékesíteni akarja a XI. kerületi lakását, a mostani árhoz képest jókora haszonnal számolhat. Egyes kutatások szerint: az új építésű ingatlanok eladási árainak várható emelkedése minden típus esetében a 3,5 és 5% közötti sávban helyezkednek el majd az idén. Ez alól van néhány kivétel, ilyen például a XI. kerület, ahol ennél is nagyobb emelkedés várható. A használt ingatlanok árainak közel jövőbeni alakulását illetően a stagnálás a meghatározó tendencia. Ez alól ugyancsak kivétel a XI. kerület. A metro építkezésekkel kapcsolatos területeken, a nagy felfordulás miatt, szinte csak a befektetési szándékkal vásárlók aktivizálódnak a közeljövőben.

A metróállomások a világon mindenhol vonzzák az új fejlesztéseket, elsősorban a kereskedelmi és üzleti célú projekteket. Ennek igazolására számos nemzetközi példát lehet hozni. Magyarországon a legutóbbi metróberuházás, a 3-as metró meghosszabbítása volt, ez a XIII. kerületben lendületet adott az új fejlesztéseknek. Ékes példái ennek a Váci úton megépült üzletközpontok és irodaházak.- mondta a szakember.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?