3 °C Budapest

Kenyérjegy a válasz az inflációra

Pénzcentrum
2008. július 18. 08:45

Ukrajnában az egekbe szökő infláció miatt augusztustól kenyérjegyet vezetnek be a legszegényebbek megsegítésére, akik ezáltal ingyen juthatnak a létfontosságú élelmiszerhez. Már az IMF is tarthatatlannak nevezte az ukrán helyzetet - írja a Napi.

Július elején még 40 ezerre tették a létminimum alatt élő kijeviek számát, azóta már százezerre becsülik őket. Az ő megsegítésükre vezetik be jövő hónaptól az ingyenes juttatást, amire lakcím alapján lesznek jogosultak a rászorulók.

Mivel jövő hónaptól megszüntetik a kenyér állami ártámogatását, így várhatóan megduplázódik majd annak ára, amit idáig mesterségesen alacsonyan tartottak egyes kenyérfajták esetében. A többi kenyér ára természetesen eddig is emelkedett.

Ukrajnában a hónap elején megemelték az inflációs várakozásokat 15,3-ról 15,9 százalékosra.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57