19 °C Budapest

Elektronikus TAJ-kártya

Pénzcentrum
2008. július 15. 16:15

Tegnap az osztrák egészségügyi miniszternél tett látogatása során Székely Tamás egészségügyi miniszter tájékozódott az elektronikus társadalombiztosítási kártya bevezetésének ottani pozitív tapasztalatairól. Az elektronikus tb-kártya alkalmas az egészségügy különböző szereplői: a beteg, a szolgáltatók és a biztosítók közötti online kapcsolat kialakítására.

A korszerű információ-technológiai megoldások - ideértve a személyazonosítási rendszereket - nagyban javítják a gyógyítás biztonságát, minőségét, és erősítik a betegek személyiségi jogainak érvényesülését, továbbá csökkentik az ellátók adminisztratív terheit.

Ezért óhajtja bevezetni az Egészségügyi Minisztérium az elektronikus TAJ-kártyát. A kártya segítségével a társadalombiztosítás bármilyen egészségügyi tranzakciót el tud számolni, megkönnyítve ezzel az adminisztrációt. Ugyanakkor a beteg korábbi egészségügyi kórtörténetének adatihoz is hozzá lehet férni, amivel kiszűrhetők az ismételt vizsgálatok is. Az egészségügyi szolgáltatóknál a beteg taj-száma alapján minden alkalommal helyben ellenőrzik a jogviszony meglétét. Az ellenőrzés az elektronikus TAJ-kártya bevezetésével egyszerűsödne.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?