16 °C Budapest

Hordákban lopnak az elkeseredett emberek

Pénzcentrum
2008. július 2. 05:40

Drámaian emelkedik a bolti lopások száma és az okozott kár összértéke az Egyesült Államokban, a jelenség pedig vélhetően egyáltalán nem egyedi, szakértők ugyanis egyértelműen a gazdasági lassulásra, illetve az ezzel összefüggő romló életkörülményekre vezetik vissza a változásokat.

A tengerentúli rendőrségi tapasztalatok szerint míg korábban elsősorban a drogfüggők és a szervezett bűnbandák loptak, addig mára a kisemberek is kísértésbe esnek, mivel egyre nehezebben élnek meg hónapról hónapra. A bérek nem tartanak lépést az inflációval, főként az élelmiszer és az energiaárak növekedési ütemével.

A megkérdezett kiskereskedők túlnyomó többsége (74%-a) mondta azt korábban, hogy 2007-ben emelkedett a bolti lopások által okozott kár az előző évhez képest, míg a 2008-as esztendő eddig eltelt részére vonatkozóan szinte minden megkérdezett a növekedés folytatódását jelezte.

Az alkalmazottak és vevők által elkövetett bolti lopások évente mintegy 40,5 milliárd dolláros kárt okoznak az USA-ban, mely összeget a kereskedők áremelés formájában továbbhárítják a becsületes vásárlókra, a haszonkulcsok ugyanis nem elég nagyok ahhoz, hogy lenyeljék ezt a tételt.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04