16 °C Budapest

Szilikon-mell a villamoson! Miket hagynak el az utasok...

Pénzcentrum
2008. május 29. 10:05

Kitömött gömbhal, szigonypuska, gázálarc, guminő, szilikon-mell és még hosszan sorolhatná a londoni tömegközlekedési vállalat talált tárgyak osztályának szóvivője, hogy mi mindent hagynak az utasok a közlekedési eszközökön. A raktárban méret szerinti sorrendben sorakoznak a művégtagok, külön tárolják a műfogsorokat, dátum szerint rendezték a levelezőlapokat egészen 1908-ig visszamenőleg.


A program ihletője
Az elmúlt évben 32 268 könyvet, 27 946 táskát és 25 802 ruházati terméket hagytak az utasok a brit főváros tömegközlekedési eszközein. A talált tárgyak osztálya a Sherlock Holmes regényekből ismert Baker Street-en található, ezért is keresztelék Sherlock-ra a tárgyakat nyilvántartó programot. A szóvivő elmondta, hogy naponta körülbelül 700 kisebb-nagyobb talált tárgyat adnak le a becsületes megtalálók, melyekből minden harmadikat napokon belül átvesznek a figyelmetlen tulajdonosok.

Évről-évre egyre több tárgy halmozódik fel a raktárakban, néhány különleges esetről is beszámoltak az ott dolgozók. Az egyik csomag átvételekor kiderült, hogy a táska két emberi koponyát rejt, de még mielőtt riasztották volna a rendőrséget, kiderült, hogy a gazdája nem bűnöző, hanem egy orvosi egyetemi professzor, aki előadásai során használja azokat.


Bizarr talált tárgyak
Előfordult, hogy kézitáskában tízezer fontot találtak, az átvételkor kiderült, hogy egy idős úr a tulajdonos, aki nem bízott meg egyik bankban sem és inkább magánál tartotta minden pénzét. A legszerencsétlenebb talán az a férfi, aki nagyon örült, hogy megtalálták a műfogsorát, de néhány órával később grimaszokat vágva adta le azt, amikor rájött, hogy mégsem a sajátját vette át.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04