Kémprogramok a BKV számítógépein

Pénzcentrum
2008. május 28. 09:00

A közlekedési vállalatnál elrendelt vizsgálat kiderítette, öt kémprogramot telepítettek ismeretlenek a BKV informatikai rendszerére, így a cég számítógépes rendszerének minden eleméhez hozzáférhetnek a behatolók - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A BKV a tegnapi napon ismeretlen tettes ellen tett feljelentést levéltitok, gazdasági titok megsértése, valamint gazdálkodó szervezet vezető állású személyének visszaélése gyanújával.

Az illegálisan behatolók nem csupán a levelezéshez és a belső kommunikációhoz fértek hozzá, hanem akár a forgalomirányítási rendszerhez is, amelynek akár nemzetbiztonsági kockázata is lehet, hiszen a NATO-tagállamokban a közösségi közlekedési vállalatok fokozott védelmet élveznek.

A vizsgálatra egyébként azt követően került sor, hogy múlt héten Tarlós István, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője sajtótájékoztatón idézett Regőczi Miklós BKV-vezérigazgató helyettes és Horváth Éva, Hagyó Miklós városüzemeltetési főpolgármester-helyettes sajtóreferense közötti e-mail-váltásból.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?