12 °C Budapest

Beárul a zárjegy: nincs többé hamisítás!

Pénzcentrum
2008. április 29. 08:45

Július 1.-től megváltoznak a szeszesitalok zárjegyeire vonatkozó szabályok, így az elektronikus adatrögzítés segítségével sokkal könnyebbé válik a termék útjának követése a felhasználókig - írja a Világgazdaság.

Ez az intézkedés is része a feketegazdaság elleni hadjáratnak, az új rendszer keretein belül a zárjegyfelhasználóknak bizonyos időközönként adatot kell majd szolgáltatniuk a termékekről, a beszerzésről, és az értékesítésről is.

Az ellenőrzéseket laptoppal és vonalkód leolvasóval végzik majd el a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai, így lényegesen megkönnyítve a bolti és a gyártói információk közötti különbségek kiszűrését.

A zárjegy adatai között szerepel majd, hogy kinek lett kiadva, nem körözik-e lopás vagy eltűnés miatt, és ezen kívül még számos hasznos tudnivalót is tartalmazni fog, ha érvénybe lép az új szabály. A tervek szerint az adattartalomhoz hozzákapcsolják majd a kereskedők által már ismert EAN-kódot is.

Az ellenőrzések során ezzel a módszerrel percek alatt kiderül majd a hatóság számára, hogy az adott termék hamis vagy hamisított zárjegyű.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06