11 °C Budapest

Csökkent a bizalom

Pénzcentrum
2008. április 14. 08:00

Márciusban kis mértékben csökkent az Európai Unió támogatásával a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, ugyanis az üzleti várakozások kisebb, míg a fogyasztói várakozások nagyobb mértékben romlottak.


Az üzleti szférán belül a korábban viszonylag optimista iparban és szolgáltatói szektorban tevékenykedő válaszadók várakozásai kissé romlottak. Ezzel szemben az eddig pesszimistább építőipar és kereskedelem várakozásai javultak.

A kereskedelmi bizalmi index február óta emelkedik. Márciusban csökkent a szolgáltatói szféra bizalmi indexe. Az áremelési szándék az iparban, a kereskedelemben és a szolgáltatói szektorban is mérséklődött, míg az építőiparban erősödött, s az egy évvel ezelőttihez hasonló szintre került.

Márciusban visszaesett a fogyasztói bizalmi index értéke. A lakosság rövid távú pénzügyi helyzetére vonatkozó várakozásai romlottak, azonban az egy évvel ezelőttihez képest még így is kedvezőbbek. Februárhoz képest kedvezőtlen irányba változtak a munkanélküliséggel kapcsolatos várakozások is.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?