11 °C Budapest

Csökkent a bizalom

Pénzcentrum
2008. április 14. 08:00

Márciusban kis mértékben csökkent az Európai Unió támogatásával a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, ugyanis az üzleti várakozások kisebb, míg a fogyasztói várakozások nagyobb mértékben romlottak.


Az üzleti szférán belül a korábban viszonylag optimista iparban és szolgáltatói szektorban tevékenykedő válaszadók várakozásai kissé romlottak. Ezzel szemben az eddig pesszimistább építőipar és kereskedelem várakozásai javultak.

A kereskedelmi bizalmi index február óta emelkedik. Márciusban csökkent a szolgáltatói szféra bizalmi indexe. Az áremelési szándék az iparban, a kereskedelemben és a szolgáltatói szektorban is mérséklődött, míg az építőiparban erősödött, s az egy évvel ezelőttihez hasonló szintre került.

Márciusban visszaesett a fogyasztói bizalmi index értéke. A lakosság rövid távú pénzügyi helyzetére vonatkozó várakozásai romlottak, azonban az egy évvel ezelőttihez képest még így is kedvezőbbek. Februárhoz képest kedvezőtlen irányba változtak a munkanélküliséggel kapcsolatos várakozások is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?