2 °C Budapest

Ajándékok fillérekért: most kell rohanni a boltokba...

Pénzcentrum
2007. december 18. 10:13

Nincs mese, az amerikai kiskereskedőknek engednie kell, és behódolni az akciókra vadászó vevőknek a karácsony előtt hajrában, ha azt akarják, hogy a forgalom az elvárt szinten alakuljon. November negyedik csütörtöke, vagyis Hálaadás után kezdődik ugyanis a boltok igazi szezonja, amikor a forgalom egész évben nem látott mértéket ér el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A forgalom miatt szinte mindenhol tornyosulnak a raktárakban elhelyezett áruk, nem engedheti meg senki magának, hogy hiány legyen valami divatos termékből. De ugyanilyen csábító ereje van az akciós áraknak is, hihetetlen tömegeket képes vonzani, különösen az ünnepek előtti időszakban.

Az elszánt, leértékelésekre vadászó vevők a karácsony előtti utolsó heteket különösen kritikussá teszik az eladók számára, és nem hagynak túl sok lehetőséget az akciók nélküli értékesítésre. A készeteket ugyanis el kell adni, ami nem megy csak akciós áron.

Idén a luxuscikkektől kezdve a kisboltokig mindenki 15-20 százalékkal nagyobb engedményeket fog adni, vagy már ad is, mint tavaly. Ilyenkor a 99-re végződő árak is nagyon népszerűek, mivel olyan érzést kelt az emberben, hogy olcsó a termék.

Ráadásul 35 millió vevő még el sem kezdte a bevásárlást, pedig már csak egy hét van karácsonyig. Így felértékelődik az éjjel-nappal történő nyitva tartás is, mivel már a korábbi években is az volt a tapasztalat, hogy ilyenkor élénkül meg a leginkább a forgalom. Számos nagy áruházlánc a hét elejétől éjjel-nappal nyitva tart, egészen karácsony napján hat óráig.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bár azért nem csak itthon van probléma a vásárlásokkal, az amerikaiak is panaszkodnak arra, hogy a forgalom nem a korábbi éveknek megfelelő módon nő. Sokan ugyanis tartanak a magas élelmiszer- és benzináraktól, valamint a lakás- és hitelpiaci visszaesés hatásaitól is, és inkább visszafogják a fogyasztásukat.

Így nem meglepő, ha idén többen keresik a leértékelt termékeket: a megkérdezettek 53 százaléka nyilatkozta a MasterCard kérdésére, hogy a nagyobb akciókra számít, a tavalyi 38 százalékkal szemben. Arra a kérdésre pedig, hogy többet vagy kevesebbet fognak költeni az idén, 33 százalék válaszolta azt, hogy több pénzt ver el, miközben ez az arány tavaly 42 százalék volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59