3 °C Budapest

Értékes ajándék mellé biztosítást?

Pénzcentrum
2007. december 17. 12:22

A lakosság körében növekszik a biztosítási hajlandóság: egyre többen gondolnak otthonuk, értékeik biztosítására. Az OTP Garancia Biztosítónál ebben az évben eddig több mint 70 ezer új lakásbiztosítást kötöttek. Ám arra, hogy az egyszer - talán több éve - megkötött szerződés fedezi-e a későbbiekben szerzett ingóságokat, sajnos csak kevesek gondolnak. Az OTP Garancia tapasztalatai szerint a lakások egy része, ha rendelkezik is biztosítási védelemmel, az idő múlásával alulbiztosítottá válhat. Ahogy azt Lázár István, az OTP Garancia Biztosító Vagyon- és Felelősségbiztosítási főosztályvezetője mondta, gyakran csak akkor derül ki az alulbiztosítottság ténye, amikor már megtörtént baj. Pedig a biztosítás díja egy 200, vagy 400 ezer forintos plazma vagy LCD TV esetén is csak havi 30 illetve 60 Ft-tal növekedne.

Különösen aktuális ez a kérdés most az ünnepek előtt, amikor a legtöbben minél szebb ajándékot szeretnénk a karácsonyfa alá varázsolni. Hisz azok, akik igényes ajándékkal, tartós fogyasztási cikkekkel, műtárgyakkal, esetleg ékszerekkel lepik meg szeretteiket, ritkán gondolnak új értékeik biztosítási fedezetbe vonására is. Fontos ez azért is, hogy az ünnep meghitt hangulata után minél kevesebben szembesüljenek az alulbiztosítottságból fakadó esetleges kellemetlen tapasztalatokkal.

"A lakásbiztosítási szerződések darabszáma alapján, a piacon második OTP Garancia Biztosító által kínált lakásbiztosítások széles körű védelmet nyújtanak. A biztosítási védelem mértéke azonban azon is múlik, hogy az ingatlan és az ingóságok valós értékének megfelelően állapították-e meg a biztosítási összeget. Ha a meglévő tényleges értéknél kisebbre szól a biztosítási összeg, akkor alulbiztosítottá válhat az ingatlan, vagy a benne lévő ingóságok. Legalább ilyen fontos az is, hogy pl. az épület bővítését, az ingóságok, értéktárgyak gyarapodását is a tényleges értéknek megfelelően vonjuk biztosítási védelem alá" - hívja fel a figyelmet Lázár István.

Az OTP Garancia Biztosító munkatársai az új szerződések megkötésekor kiemelt figyelmet fordítanak az alulbiztosítottság elkerülésére. A biztosítási összegek inflálódásának ellensúlyozására a meglévő szerződések esetében pedig a biztosítótársaság gondoskodik a szerződések automatikus értékkövetéséről, a kellemetlen meglepetések elkerülése végett. De mindenkinek saját érdeke, hogy ne csak a szerződés megkötésekor határozza meg pontosan otthona, illetve a benne található vagyontárgyak értékét, hanem az értékes ingóságok gyarapodásának megfelelően, biztosítása fedezetét is növelje.

PC BLOGGER & PODCASTER
iO Charts  |  2022. november 28. 18:00
Az elmúlt pár hónapban elég sok olyan esemény történt, ami felforgatta a világpiacot. Tombol az infl...
MEDIA1  |  2022. november 28. 16:38
Instagram-videóban számolt be az RTL Reggelijétől a napokban elküldött műsorvezető a távozása körülm...
Bankmonitor  |  2022. november 28. 16:20
Több, mint meglepő tapasztalattal gazdagodhatnak mindazok a házaspárok, akik úgy adják be a bankhoz...
Holdblog  |  2022. november 28. 15:56
A lítium különböző kémiai vegyületek formájában kerül felhasználásra számtalan ipari alkalmazás sorá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?