21 °C Budapest

Értékes ajándék mellé biztosítást?

Pénzcentrum
2007. december 17. 12:22

A lakosság körében növekszik a biztosítási hajlandóság: egyre többen gondolnak otthonuk, értékeik biztosítására. Az OTP Garancia Biztosítónál ebben az évben eddig több mint 70 ezer új lakásbiztosítást kötöttek. Ám arra, hogy az egyszer - talán több éve - megkötött szerződés fedezi-e a későbbiekben szerzett ingóságokat, sajnos csak kevesek gondolnak. Az OTP Garancia tapasztalatai szerint a lakások egy része, ha rendelkezik is biztosítási védelemmel, az idő múlásával alulbiztosítottá válhat. Ahogy azt Lázár István, az OTP Garancia Biztosító Vagyon- és Felelősségbiztosítási főosztályvezetője mondta, gyakran csak akkor derül ki az alulbiztosítottság ténye, amikor már megtörtént baj. Pedig a biztosítás díja egy 200, vagy 400 ezer forintos plazma vagy LCD TV esetén is csak havi 30 illetve 60 Ft-tal növekedne.

Különösen aktuális ez a kérdés most az ünnepek előtt, amikor a legtöbben minél szebb ajándékot szeretnénk a karácsonyfa alá varázsolni. Hisz azok, akik igényes ajándékkal, tartós fogyasztási cikkekkel, műtárgyakkal, esetleg ékszerekkel lepik meg szeretteiket, ritkán gondolnak új értékeik biztosítási fedezetbe vonására is. Fontos ez azért is, hogy az ünnep meghitt hangulata után minél kevesebben szembesüljenek az alulbiztosítottságból fakadó esetleges kellemetlen tapasztalatokkal.

"A lakásbiztosítási szerződések darabszáma alapján, a piacon második OTP Garancia Biztosító által kínált lakásbiztosítások széles körű védelmet nyújtanak. A biztosítási védelem mértéke azonban azon is múlik, hogy az ingatlan és az ingóságok valós értékének megfelelően állapították-e meg a biztosítási összeget. Ha a meglévő tényleges értéknél kisebbre szól a biztosítási összeg, akkor alulbiztosítottá válhat az ingatlan, vagy a benne lévő ingóságok. Legalább ilyen fontos az is, hogy pl. az épület bővítését, az ingóságok, értéktárgyak gyarapodását is a tényleges értéknek megfelelően vonjuk biztosítási védelem alá" - hívja fel a figyelmet Lázár István.

Az OTP Garancia Biztosító munkatársai az új szerződések megkötésekor kiemelt figyelmet fordítanak az alulbiztosítottság elkerülésére. A biztosítási összegek inflálódásának ellensúlyozására a meglévő szerződések esetében pedig a biztosítótársaság gondoskodik a szerződések automatikus értékkövetéséről, a kellemetlen meglepetések elkerülése végett. De mindenkinek saját érdeke, hogy ne csak a szerződés megkötésekor határozza meg pontosan otthona, illetve a benne található vagyontárgyak értékét, hanem az értékes ingóságok gyarapodásának megfelelően, biztosítása fedezetét is növelje.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm