0 °C Budapest

Csepelen bukott le a legtöbb bliccelő

Pénzcentrum
2007. december 10. 14:40

A BKV Zrt. fokozott jegyellenőrzési kampányának köszönhetően egyre szélesebb körben folyik jegyellenőrzés a főváros járművein. A metró bejárati ellenőrzésének kiterjesztése után az éjszakai járatokon, a Kisföldalattin, illetve a HÉV-járműveken is egyre több ellenőr végzett munkát. A fizető utasok védelmében indított kampány eredményeként egyre több bliccelő "bukik le" és egyre több pótdíjazási eljárás indul azok ellen, akik a helyszíni bírságot nem fizetik meg. A szeptember közepétől egy hónapon át tartó időszakban például Csepelen 8200-nál is több pótdíjfolyamatot indítottak a BKV Zrt. munkatársai és a helyszíni bírságot 251-en fizették be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A csepeli 8463 összes büntetésnél csupán 7-tel kevesebb, vagyis 8456 db büntetés (helyszíni bírság, illetve pótdíjfolyamati eljárás) született a fővonalakon, gerincvonalakon, belvárosban október vége és november vége között eltelt egy hónapban végzett ellenőrzések során.

A Móricz Zsigmond körtéren és a Kosztolányi Dezső téren tartott ellenőrzések során november első két hetében összesen 7811 büntetés született. Ebből csupán 315 bliccelő fizette meg a helyszíni bírságot, a többi jogosulatlan BKV-jármű használó ellen pótdíjeljárás indult.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06