12 °C Budapest

Mennyibe kerül idén a karácsonyfa?

Pénzcentrum
2007. november 30. 09:00

Tavalyhoz képest 40-50 százalékkal drágulnak az idei évben a karácsonyfák, ugyanakkor ezt nem mindenki hárítja majd át a vásárlókra, így érdemes körülnézni, hol szerezzük be a fát - olvasható a Napi Gazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szabó Fruzsina, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke szerint leginkább az utóbbi években igen népszerűvé vált normandfenyőnek emelkedik majd a termelői ára, legkevesebb kétezer forinttal méterenként.

Az ezüst-és lucfenyőből is kevesebb fa kerül majd a kereskedőkhöz. Szabó szerint mindkét fajtából sok az új telepítés, melyek 4-7 év múlva kerülhetnek a piacra. A luc ára méterenként 800-1500 forint, az ezüsté pedig 1800-5000 forint közé várható. Gyakran előfordul, hogy a kereskedők két méter felett már egyedi árakat állapítanak meg.

A melegtűrő feketefenyő is szinte teljesen eltűnt a kínálatból, többek között amiatt, mert nehéz díszíteni, illetve pár évvel ezelőtt egy gombafertőzés a termőhelyek nagy részén problémát okozott.


A fenyő árát az is befolyásolhatja, hogy hol vásároljuk, de a műfenyők árai és széles skálán mozognak. Ugyan a kereskedők már most készülnek a december 6-10. körül kezdődő szezonra, több termelő inkább kivár az értékesítéssel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20