3 °C Budapest

Mennyibe kerül idén a karácsonyfa?

Pénzcentrum
2007. november 30. 09:00

Tavalyhoz képest 40-50 százalékkal drágulnak az idei évben a karácsonyfák, ugyanakkor ezt nem mindenki hárítja majd át a vásárlókra, így érdemes körülnézni, hol szerezzük be a fát - olvasható a Napi Gazdaságban.

Szabó Fruzsina, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke szerint leginkább az utóbbi években igen népszerűvé vált normandfenyőnek emelkedik majd a termelői ára, legkevesebb kétezer forinttal méterenként.

Az ezüst-és lucfenyőből is kevesebb fa kerül majd a kereskedőkhöz. Szabó szerint mindkét fajtából sok az új telepítés, melyek 4-7 év múlva kerülhetnek a piacra. A luc ára méterenként 800-1500 forint, az ezüsté pedig 1800-5000 forint közé várható. Gyakran előfordul, hogy a kereskedők két méter felett már egyedi árakat állapítanak meg.

A melegtűrő feketefenyő is szinte teljesen eltűnt a kínálatból, többek között amiatt, mert nehéz díszíteni, illetve pár évvel ezelőtt egy gombafertőzés a termőhelyek nagy részén problémát okozott.


A fenyő árát az is befolyásolhatja, hogy hol vásároljuk, de a műfenyők árai és széles skálán mozognak. Ugyan a kereskedők már most készülnek a december 6-10. körül kezdődő szezonra, több termelő inkább kivár az értékesítéssel.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?