15 °C Budapest

Húzd meg a ravaszt! De csak, ha van elég pénzed...

Pénzcentrum
2007. november 26. 08:30

Az Országos Magyar Vadászkamara nyilvántartása szerint hazánkban 56 ezer vadászból mindössze 3000 hivatásos, így jelentős többségben vannak a hobbisták - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Magyarország jóval az átlag fölötti vadállománnyal büszkélkedhet, nem meglepő hát, hogy rengeteg külföldi vadász is évről-évre nálunk hódol szenvedélyének. A külföldről érkező vadászok száma éves szinten 24-26 ezer között alakul, elsősorban Ausztriából és Németországból érkeznek, de franciák és spanyolok is vannak köztük.

A vadászai idény bevételeinek alakításában természetesen fontos szerep jut a külföldről érkezőknek is. A bevételek összege a tavalyi évben elérte a 16 milliárd forintot.

A trófeák után természetesen kilövési árat kell fizetniük a vadászoknak: egy kétkilós agancssúlyú gímszarvas például 250 euróba kerül, de az átlagosnak számító 7-8 kilós trófeák 2-3 ezer euróba is belekerülnek. A 10 kiló felettiek ára az 5000 eurós szintet is meghaladhatja.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében a vadász előre közli, hogy mekkora összeget szán erre, így a célpont megválasztása már ezen keretek figyelembe vételével történik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00