7 °C Budapest

Húzd meg a ravaszt! De csak, ha van elég pénzed...

Pénzcentrum
2007. november 26. 08:30

Az Országos Magyar Vadászkamara nyilvántartása szerint hazánkban 56 ezer vadászból mindössze 3000 hivatásos, így jelentős többségben vannak a hobbisták - írja a Napi.

Magyarország jóval az átlag fölötti vadállománnyal büszkélkedhet, nem meglepő hát, hogy rengeteg külföldi vadász is évről-évre nálunk hódol szenvedélyének. A külföldről érkező vadászok száma éves szinten 24-26 ezer között alakul, elsősorban Ausztriából és Németországból érkeznek, de franciák és spanyolok is vannak köztük.

A vadászai idény bevételeinek alakításában természetesen fontos szerep jut a külföldről érkezőknek is. A bevételek összege a tavalyi évben elérte a 16 milliárd forintot.

A trófeák után természetesen kilövési árat kell fizetniük a vadászoknak: egy kétkilós agancssúlyú gímszarvas például 250 euróba kerül, de az átlagosnak számító 7-8 kilós trófeák 2-3 ezer euróba is belekerülnek. A 10 kiló felettiek ára az 5000 eurós szintet is meghaladhatja.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében a vadász előre közli, hogy mekkora összeget szán erre, így a célpont megválasztása már ezen keretek figyelembe vételével történik.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?