5 °C Budapest

Mumust játszik az APEH: mitől félünk leginkább?

Pénzcentrum
2007. október 30. 11:00

Az egyik tengerentúli non-profit szervezet által megkérdezett vállalkozások szerint a munkavállalók és az ügyfelek a gyermekkori félelmeik középpontjában álló figurák helyett újabb szereplőket találtak. A 158 megkérdezett válaszai alapján a szervezet rangsorolta vélt félelmeiket, lássuk hogyan!

A munkaadók szerint alkalmazottaik leginkább a nálunk is igencsak aktuális egészségbiztosítási átalakítás jelentette többletköltségektől félnek: a vállalkozások vezetőinek 31 százaléka vélte úgy, hogy munkavállalóik rettegnek attól, hogy valamilyen oknál fogva nem tudják majd fizetni a korházi tartózkodás díját és a gyógyszereket.

Az alkalmazottak rémálmainak második leggyakoribb szereplője a vállalkozások szerint a nyugdíj-előtakarékosság hiánya, ugyanis a munkavállalók a vállalati csődöktől tartanak, illetve attól, hogy az általuk befizetett pénz nem biztosítja majd számukra az aktív évek alatt megszokott életszínvonalat. A probléma, az egészbiztosítási rendszer átalakulásához hasonlóan hazánkban is igen aktuális, az első két pillér ugyanis láthatóan nem nyújt majd kellő fedezetet arra, hogy a nyugdíjba vonulás után is fenntarthassuk a korábban megszokott életszínvonalat.

Harmadik helyen, a vállalkozások szerint kissé meglepő módon a kinti adóhatóság áll. A munkavállalók főként a jogszabályokkal kapcsolatos ismeretek hiánya miatt tartanak a kinti APEH-től, de biztosan sokan vannak, akik a fekete- illetve szürkemunkából befolyt jövedelmüket féltik a hatóságtól. Mindesetre beszédes, hogy a vállalkozások is ilyen rangos helyre sorolják munkavállalók félelmeinek szereplői között az adóhatóságot. Ez ugyanis arra enged következtetni, hogy a munkáltatók szerint is van félnivalója alkalmazottainak.

Bár a tengerentúlon általános jelenség, hogy a lakosság hitelkártyás adósságból finanszírozza mindennapi kiadásit, a hitelválság kapcsán szigorodó hitelfelvételi kondíciók mellett sem ez a hitelkártyás adósság nemfizetése tartja rettegésben a munkavállalókat. A vállalkozások csupán 10 százaléka vélte úgy, hogy alkalmazottai elsődleges attól félnek, hogy nem tudják majd fizetni adósságaikat.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?