18 °C Budapest

Az iskolakezdés se segített, egyre kevesebbet veszünk

Pénzcentrum
2007. október 25. 11:39

2007. augusztusában tovább folytatódott a kovábbi hónapokban tapasztalható tendencia és ismét csökkent a kiskereskedelmi forgalom, a szezonalitástól és naptárhatásról megtisztított érték arról tanúskodik, hogy a nyár utolsó hónapjában pontosan 0,1 százalékkal vásároltunk kevesebbet mint júliusban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az év első nyolc hónapjára vonatkozó adatok 2,2 százalékos, az augusztusra vonatkozók pedig 3,6 százalékos elmaradást mutatnak a tavalyi év azonos időszakához képest. A fogyasztás visszaesése tehát egyértelműen megmutatkozik.

Az előző hónapok leggyengébb forgalmát hozó termékek, így a könyvek, a papíráruk, a ruházati cikkek és a bútorok iránti kereslet az iskolakezdésnek közeledtének köszönhetően enyhén növekedett. Míg az ipari jellegű cikkek forgalma, bár csökkenő mértékben, de tovább mérséklődött.


A könyvekkel ellentétben, élelmiszerekből ismét kevesebbet vettünk, a jövedéki termékek, így a dohánytermékek és az alkoholtartamú italok forgalma azonban, bár csupán 0,3 százalékkal, de nőtt a júliusban jellemzőhöz képest.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Az iskolakezdés közelsége a használt cikkek forgalmában is 0,4 százalékos emelkedést hozott, míg a gyógyszerek, az egyéb gyógyászati termékek és az illatszerek iránt támasztott igény jelentősen mérséklődött.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 07:00