3 °C Budapest

Az iskolakezdés se segített, egyre kevesebbet veszünk

Pénzcentrum
2007. október 25. 11:39

2007. augusztusában tovább folytatódott a kovábbi hónapokban tapasztalható tendencia és ismét csökkent a kiskereskedelmi forgalom, a szezonalitástól és naptárhatásról megtisztított érték arról tanúskodik, hogy a nyár utolsó hónapjában pontosan 0,1 százalékkal vásároltunk kevesebbet mint júliusban.


Az év első nyolc hónapjára vonatkozó adatok 2,2 százalékos, az augusztusra vonatkozók pedig 3,6 százalékos elmaradást mutatnak a tavalyi év azonos időszakához képest. A fogyasztás visszaesése tehát egyértelműen megmutatkozik.

Az előző hónapok leggyengébb forgalmát hozó termékek, így a könyvek, a papíráruk, a ruházati cikkek és a bútorok iránti kereslet az iskolakezdésnek közeledtének köszönhetően enyhén növekedett. Míg az ipari jellegű cikkek forgalma, bár csökkenő mértékben, de tovább mérséklődött.


A könyvekkel ellentétben, élelmiszerekből ismét kevesebbet vettünk, a jövedéki termékek, így a dohánytermékek és az alkoholtartamú italok forgalma azonban, bár csupán 0,3 százalékkal, de nőtt a júliusban jellemzőhöz képest.


Az iskolakezdés közelsége a használt cikkek forgalmában is 0,4 százalékos emelkedést hozott, míg a gyógyszerek, az egyéb gyógyászati termékek és az illatszerek iránt támasztott igény jelentősen mérséklődött.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?