3 °C Budapest

Füstmentes éttermek: mégsem olyan borús a helyzet...

Pénzcentrum
2007. október 5. 09:30

A korábbi hírek nagy port kavartak a vendéglátósok körében, miszerint betiltják a dohányzást az éttermekben. A hangulat most sem jobb, bár ha külön-külön kell nyilatkozni, akkor itt sem olyan rossz a helyzet - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Rövid távon valóban visszaeshet a forgalom a dohánytilalom bevezetése után, de a vendégek valószínűleg visszatérnek előbb-utóbb, legfeljebb kimennek az utcára cigizni - legalább is így gondolja néhány étterem és kávéház vezetője.

A pozitív gondolkodás oka az, hogy egy étteremben nem maradnának el a vendégek. A kávéházak esetében viszont az a helyzet, hogy sok sportesemény csak néhány helyen látható, és az érdeklődőket nem fogja érdekelni, hogy lehet-e dohányozni vagy sem.

Egy pesti étterem például 25 millió forintot költött arra, hogy egy dohányzásmentes étterem mellett szivarszobát, és dohányzótermet alakítson ki. A kérdés viszont az, hogy megtérül-e a ráfordított összeg a tilalom bevezetéséig. Viszont az is problémát jelenthet, hogy a magyarok nem igazán szeretnék elfogadni a teljes tilalmat.

Több étteremtulajdonos viszont azért nem aggódik a helyzet miatt, mert eddig sem nagyon volt dohányos vendégük, vagy aki betért, az ottléte idején nem gyújtott rá. Szezonban ráadásul megint nem jelent problémát a tiltás, mivel mindenki a teraszon dohányzik. Sőt külön előny már most is egy teljesen füstmentes étterem vagy szálloda, amit marketing célokra is jól lehet használni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?