7 °C Budapest

Füstmentes éttermek: mégsem olyan borús a helyzet...

Pénzcentrum
2007. október 5. 09:30

A korábbi hírek nagy port kavartak a vendéglátósok körében, miszerint betiltják a dohányzást az éttermekben. A hangulat most sem jobb, bár ha külön-külön kell nyilatkozni, akkor itt sem olyan rossz a helyzet - írja a Napi Gazdaság.

Rövid távon valóban visszaeshet a forgalom a dohánytilalom bevezetése után, de a vendégek valószínűleg visszatérnek előbb-utóbb, legfeljebb kimennek az utcára cigizni - legalább is így gondolja néhány étterem és kávéház vezetője.

A pozitív gondolkodás oka az, hogy egy étteremben nem maradnának el a vendégek. A kávéházak esetében viszont az a helyzet, hogy sok sportesemény csak néhány helyen látható, és az érdeklődőket nem fogja érdekelni, hogy lehet-e dohányozni vagy sem.

Egy pesti étterem például 25 millió forintot költött arra, hogy egy dohányzásmentes étterem mellett szivarszobát, és dohányzótermet alakítson ki. A kérdés viszont az, hogy megtérül-e a ráfordított összeg a tilalom bevezetéséig. Viszont az is problémát jelenthet, hogy a magyarok nem igazán szeretnék elfogadni a teljes tilalmat.

Több étteremtulajdonos viszont azért nem aggódik a helyzet miatt, mert eddig sem nagyon volt dohányos vendégük, vagy aki betért, az ottléte idején nem gyújtott rá. Szezonban ráadásul megint nem jelent problémát a tiltás, mivel mindenki a teraszon dohányzik. Sőt külön előny már most is egy teljesen füstmentes étterem vagy szálloda, amit marketing célokra is jól lehet használni.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?