-2 °C Budapest

Sötétben tüntetnek az éttermek

Pénzcentrum
2007. június 1. 09:30

A magyar kormány betiltaná a nyilvános zárt helyeken a dohányzást - Magyarország ezt az álláspontot képviselte tegnap az Európai Bizottság egészségügyi miniszteri találkozóján. Az előterjesztés a hazai szakmai szervezetek körében heves tiltakozást váltott ki, olyannyira, hogy a Liszt Ferenc téri vendéglátóhelyeket tömörítő Broadway Egyesület éttermeiben egy percre eloltották a világítást - írja a Magyar Hírlap.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke kijelentette: támogatják a Broadway Egyesület kezdeményezését, mert a dohányzás teljes tiltása súlyos üzleti károkat okozhat a vendéglátó ágazatnak. Emlékeztetett: Kökény Mihály miniszteri biztos 2005 márciusában kezdeményezte, hogy öt éven belül valamennyi hazai vendéglőben tiltsák be a dohányzást. Ezzel Magyarország követné Írország és Olaszország példáját, ahol tavaly tavasszal, illetve az idén év elején lépett életbe ez a szabály.

"A nemzetközi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a tiltás jelentős forgalomkieséssel és ez közvetve a munkavállalók elbocsátásával jár" - mondta Háber Tamás. Példaként említette, hogy New York államban a dohányzás tilalma miatt a vendéglátásban 28 százalékkal csökkent a dolgozók létszáma, harminc százalékkal a bevétel, az államkasszába pedig 71,5 millió dollárral kevesebb adó folyt be a szektorból.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19