3 °C Budapest

Elfogyott a BKV-türelme - kopogtatnak a behajtók

Pénzcentrum
2007. október 4. 09:45

A BKV nyilvántartásában, javarészt hamis címmel 4,2 millió bliccelő szerepel, összesen 30 milliárd forintos tartozással. Mostantól kezdve azonban már akár a munkahelyükön is zaklathatják a behajtók a bliccelőket, a társaság ugyanis eladta pótdíjas ügyfeleinek egy részét - tudósít a Népszabadság.

Regőczi Miklós kommunikációs igazgató elmondta, mielőtt megkezdődne a behajtás, akciót hirdetnek, várhatóan október közepétől egy hónapon keresztül 20 százalék kedvezménnyel lehet majd kiegyenlíteni a büntetéseket.

A 4,2 millió nyilvántartott ügy közül összesen mintegy 1,2 millió cím lehet valós, mivel ezeket a bliccelők által felmutatott valamilyen igazolványból írták ki az ellenőrök. A 4-5 évvel ezelőtt keletkezett tartozásokat adja át a társaság a profiknak, mivel a korábban regisztrált esetek elévülnek. Igaz, a határidő kitolható, ugyanis amikor az adós bármilyen fizetési felszólítást kap, újra indul az öt év.

A BKV legnagyobb adósa egyébként 2,4 millió forintot halmozott fel bliccelésből, több mint kétszázszor kapták el az ellenőrök. A közelmúltban jogi eljárást kezdeményezett ellene a közlekedési társaság, árverezés útján hajtanák be rajta tartozását. Vélhetően hasonló sors vár a hat másik nagy adósra is, akik fejenként több mint egymillió forintos pótdíj-tartozást halmoztak fel.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57