2 °C Budapest

Járműcsere helyett tájékoztatási rendszer - új frontokon újít a BKV

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 09:45

Új, korszerű utastájékoztatási és járműdiagnosztikai rendszer bevezetését tervezi a BKV: a beruházás körülbelül 8 milliárd forintot emésztene fel, melynek megvalósításához a közlekedési vállalat uniós pályázatok útján szeretne forrást szerezni - írja a Népszabadság.

A jelenlegi tervek szerint a 2 év múlva bevezetésre kerülő rendszert újabb két év után az úgynevezett e-ticketing, vagyis a chip-kártyás jegyrendszer követné, mellyel lehetővé válik, hogy a BKV személyre szabott ajánlatot tegyen utasai számára, azok közlekedési szokásainak megfelelően. Vagyis  minden tömegközlekedést használó ügyfél valóban annyit fizet majd, amennyit utazik.

Az elektronikus jegyek a tömegközlekedést üzemeltető BKV számára is hasznos információt nyújthatnának a járatok kihasználtságáról, a forgalom nagyságáról és az utazási szokásokról. Az e-ticketing egy Nyugat-Európában már hatékonyan működő rendszer, amelyet azonban sehol sem kötnek össze olyan módon utastájékoztatási modullal, ahogy azt a BKV tervezi.

A szolgáltatást igénylő utasok SMS-ben tájékozódhatnak majd a járatok pontos érkezéséről és a forgalmi helyzetről. Persze a forradalmian új, utas-barát tájékoztatáshoz hasonló hatást érhetne el a vállalat a gépjárműpark felújításával, erre azonban jelenleg nincsenek meg a szükséges források.

Az idei évben még használt járművek vásárlására se futja, a 10 milliárdos keret ugyanis még az állomány foltozgatására sem elég. Az állomány folyamatos megújításához ennek legalább hatszorosára lenne szükség. Ez azonban még csak a járművek cseréjére lenne elég: a megállók, szervizparkok és villamospályák felújítására nem jutna.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?