7 °C Budapest

Nyaralásból rémálom: kihez fordulhatunk?

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 09:30

Érdekes összeállítást közölt mai számában a Magyar Nemzet, melynek számos olvasója arról panaszkodott, hogy nyaralása során pénzéért színvonaltalan, rossz higiénés körülmények közötti ellátást kapott. Az eset kapcsán minket főként az érdekel, hova lehet ilyenkor elégedetlen ügyfélként fordulni.

A szóban forgó utasok panaszlistájukkal és fotóikkal a Budapesti Békéltető Testületet keresték meg. Ha a kifizetett szolgáltatásokat vélhetően nem az utazási szerződésben foglaltak szerint teljesíti az iroda, az ügyfél a BBT-n, illetve a polgári peres úton kívül az irodákat hatóságilag nyilvántartó Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalhoz is fordulhat.

Ha az utóbbi hivatal vizsgálata megállapítja az iroda szabálytalan működését, akkor felfüggesztik a nyilvántartott tevékenységét is, az utas minőségi kifogása azonban önmagában nem ad okot erre.

A konkrét ügyben az iroda álláspontja szerint egyébként az utazási szerződés minden pontja teljesült, a sérelmezett szálloda pedig más irodáknál is igen népszerű. Az iroda képviselője nem tartja kizártnak, hogy az utasok csak a szolgáltatás igénybevétele utáni árengedményért harcolnak.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?