24 °C Budapest

Javuló pesszimizmus, de mégis az árak emelkedésére számítunk

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 08:00

Az Európai Unió támogatásával, a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített legfrissebb felmérés szerint az idei év nyolcadik hónapjában a fogyasztók kilátásai továbbra is pesszimisták, de javulóak.

A konjunktúra-index két összetevő, az üzleti és a fogyasztói bizalmi index súlyozott átlagaként kerül meghatározásra. Előbbi az ipari, a kereskedelmi, az építőipari és szolgáltató vállalkozások üzletmenetére és várakozásaira vonatkozó válaszok alapján készül el. A pénzügyi, illetve közszférában szolgáltatással foglalkozó cégek ebben a körben egyelőre nem szerepelnek.

Az ipari cégek bizalmi indexe júliushoz képest kis mértékben csökkent, azonban kedvezőbb képet mutat az utóbbi éveknél, hogy az index az éves átlag értékének környékén van. Az építőipar esetében is hibahatáron belüli romlás volt tapasztalható, míg a kereskedelmi cégek kilátása érezhetőbb mértékben vált pesszimistábbá.

A szolgáltató szféra vállalkozásainak indexe az egyedüli, amely javulást mutatott augusztusban. Az inflációs várakozások az idei évben először romlottak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?