Ausztriában síel a magyar

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 11:18

Az Index.hu utazási mellékletének a közelmúltban - 7100 fős mintán - végzett felmérése szerint a magyar utazók 14%-a indul síelni a téli hónapokban. A síelők túlnyomó többsége - több mint 70%-a - a szomszédos Ausztria sípályáit keresi fel, de nagy az érdeklődés a Szlovák síterepek iránt is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ugyanakkor tovább növekszik azon utazók száma is, akik belföldi szálláshelyen szeretnének pihenni, első sorban a négycsillagos vidéki wellness szállodák a népszerűek, hiszen a megkérdezettek mintegy 40%-a tervez eltölteni egy-egy hétvégét valamelyik hazai wellness hotelben.


A síelés mellett a válaszadók 8%-a tervezi, hogy egzotikus utazáson (Thaiföld, Bali, Kuba, Maldív-szigetek stb.) vesz részt az elkövetkező hónapokban. A repülőjegyét és utazását - a kérdőívet kitöltők - 68% interneten keresi és/vagy rendeli meg.


A felmérésből kiderül továbbá, hogy az Index.hu utazási mellékletének (C-Travel.hu) felhasználói között kiemelkedően nagy arányban vannak a felsőfokú végzettségűek (60%); illetve szintén magas a vezető beosztásúak vagy saját vállalkozás irányításában résztvevők (21%) száma. Kereset szempontjából is az országos átlag felett vannak az oldal látogatói, hiszen a válaszadók 62%-a nettó 200.000 Ft vagy afeletti összegből él. A megkérdezettek között a kereskedelemben és pénzügyi területen foglalkoztatottak aránya a legnagyobb (25%), 8% az idegenforgalomban és 6% a humánerőforrás területén dolgozók aránya.


Az internetes utazásszervezések száma tovább növekedett az elmúlt hónapokban. A nyári szezonban a C-Travel.hu adatai szerint már több mint 12.000 ajánlatkérést indítottak az internetes oldalon keresztül belföldi és külföldi utakra együttesen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06