5 °C Budapest

Ausztriában síel a magyar

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 11:18

Az Index.hu utazási mellékletének a közelmúltban - 7100 fős mintán - végzett felmérése szerint a magyar utazók 14%-a indul síelni a téli hónapokban. A síelők túlnyomó többsége - több mint 70%-a - a szomszédos Ausztria sípályáit keresi fel, de nagy az érdeklődés a Szlovák síterepek iránt is.


Ugyanakkor tovább növekszik azon utazók száma is, akik belföldi szálláshelyen szeretnének pihenni, első sorban a négycsillagos vidéki wellness szállodák a népszerűek, hiszen a megkérdezettek mintegy 40%-a tervez eltölteni egy-egy hétvégét valamelyik hazai wellness hotelben.


A síelés mellett a válaszadók 8%-a tervezi, hogy egzotikus utazáson (Thaiföld, Bali, Kuba, Maldív-szigetek stb.) vesz részt az elkövetkező hónapokban. A repülőjegyét és utazását - a kérdőívet kitöltők - 68% interneten keresi és/vagy rendeli meg.


A felmérésből kiderül továbbá, hogy az Index.hu utazási mellékletének (C-Travel.hu) felhasználói között kiemelkedően nagy arányban vannak a felsőfokú végzettségűek (60%); illetve szintén magas a vezető beosztásúak vagy saját vállalkozás irányításában résztvevők (21%) száma. Kereset szempontjából is az országos átlag felett vannak az oldal látogatói, hiszen a válaszadók 62%-a nettó 200.000 Ft vagy afeletti összegből él. A megkérdezettek között a kereskedelemben és pénzügyi területen foglalkoztatottak aránya a legnagyobb (25%), 8% az idegenforgalomban és 6% a humánerőforrás területén dolgozók aránya.


Az internetes utazásszervezések száma tovább növekedett az elmúlt hónapokban. A nyári szezonban a C-Travel.hu adatai szerint már több mint 12.000 ajánlatkérést indítottak az internetes oldalon keresztül belföldi és külföldi utakra együttesen.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?