Megalakult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 16:08

2007. szeptember 1-jével a Kormány 225/2007. (VIII.31.) számú rendelete alapján a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és annak területi felügyelőségeinek összevonásával létrejött az egységes Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A megyei és fővárosi fogyasztóvédelmi felügyelőségek kikerülnek a közigazgatási hivatalok szervezetéből és a jövőben egy szervezetet alkotnak a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel. Az NFH élén továbbra is főigazgató áll. A hivatal központi szervből, regionális felügyelőségekből áll, a felügyelőségek szervezeti egységei pedig a megyei kirendeltségek.

A hatékony állami szerepvállalás érdekében meghozott döntés lényege, hogy megszűnik az eddigi kettős irányítás, megvalósul a fogyasztóvédelmi feladatok egységes, összehangolt vezetése. A májusban a kormány által már elfogadott 2007-2010 közötti időszakra szóló fogyasztóvédelmi cselekvési program legfontosabb célja a fogyasztás biztonságának erősítése és az, hogy a fogyasztóvédelem váljon össztársadalmi üggyé. Bár a korszerű fogyasztóvédelem ereje nem elsősorban a tiltásban, hanem a nyilvánosságban rejlik, abban, hogy ösztönözzön a pozitív magatartásra, azért továbbra is szükség van a jogsértést elkövető cégekkel szemben a komoly hatósági fellépésre.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm