6 °C Budapest

Megalakult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 16:08

2007. szeptember 1-jével a Kormány 225/2007. (VIII.31.) számú rendelete alapján a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és annak területi felügyelőségeinek összevonásával létrejött az egységes Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A megyei és fővárosi fogyasztóvédelmi felügyelőségek kikerülnek a közigazgatási hivatalok szervezetéből és a jövőben egy szervezetet alkotnak a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel. Az NFH élén továbbra is főigazgató áll. A hivatal központi szervből, regionális felügyelőségekből áll, a felügyelőségek szervezeti egységei pedig a megyei kirendeltségek.

A hatékony állami szerepvállalás érdekében meghozott döntés lényege, hogy megszűnik az eddigi kettős irányítás, megvalósul a fogyasztóvédelmi feladatok egységes, összehangolt vezetése. A májusban a kormány által már elfogadott 2007-2010 közötti időszakra szóló fogyasztóvédelmi cselekvési program legfontosabb célja a fogyasztás biztonságának erősítése és az, hogy a fogyasztóvédelem váljon össztársadalmi üggyé. Bár a korszerű fogyasztóvédelem ereje nem elsősorban a tiltásban, hanem a nyilvánosságban rejlik, abban, hogy ösztönözzön a pozitív magatartásra, azért továbbra is szükség van a jogsértést elkövető cégekkel szemben a komoly hatósági fellépésre.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?