Tovább folytatódik az árrali, az étolaj és a margarin előnyben

Pénzcentrum
2007. augusztus 22. 10:00

Az aszályos nyár jelentősen drágíthatja az étolaj árát, de emelkedésre számíthatunk a margarin és egyes, napraforgómagot alapanyagként alkalmazó kozmetikai cikkek esetében is - olvasható a Magyar Nemzetben.

A százaz tavasz és az eső nélkül hónapokban bővelkedő nyár főként a Pest, Nógrád és Fejér megyei területeket érintette, az ország többi részén elfogadható minőségű termésre számítanak. A terméshozam azonban minden bizonnyal nem éri majd el a tavalyi átlagot, a 15-20 százalékos csökkenés pedig felfelé nyomja az árakat.

Az elmúlt években 750-800 ezer tonna napraforgót takarítottak be, ennek 40-45 százaléka ezután exportálásra került. Az idén nem a magyar termés jelenti a legnagyobb veszélyt az élelmiszerárakra, hanem az. Hogy a régióban nagytermelőnek számító Ukrajnában, Romániában és Bulgáriában a hazainál is súlyosabb volt az aszály. Ennek hatására a felvásárlási árak a tavalyi 50 ezer forintról 70 ezerre emelkedtek.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?