A fővárosi szállodák a legdrágábbak

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 11:22

A 2007-es év első félévében a szállodai szobák átlagos kihasználtsága 56 százalékos volt, amely közel 0,5 százalékos csökkenést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A foglaltság azonban javuló tendenciát mutat az elmúlt hónapokban, a legmelegebb nyári hónapban elérte a 66,3 százalékos szintet.


Továbbra is Budapesten szállhatunk meg a legdrágábban, amelyet azonban meglepetésre, ahogy az az alábbi diagramon is jól látszik, nem a Balaton, hanem a Kelet-Magyarországi régió követ. A nettó árbevétel is ezeken a területeken emelkedett a leggyorsabban, de továbbra is Budapesten a legmagasabb.


Egy kiadott szoba bruttó átlagára 1 százalékkal növekedett az elmúlt 1 évben, míg a nettó átlagár 3 százalékkal csökkent. Az ellentétes irányú változás hátterében az áfa-kulcs növekedése el, mely a budapesti öt csillagos szállodákat érintette a legkedvezőtlenebb módon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Az év első felében a vendégéjszakák száma 1 százalékkal haladta meg az egyé évvel ezelőtti mértéket, a fővárosban kismértékben csökkent az érdeklődés, míg a keleti országrészben és a Balaton környékén nőtt a szállodák forgalma.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?