A fővárosi szállodák a legdrágábbak

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 11:22

A 2007-es év első félévében a szállodai szobák átlagos kihasználtsága 56 százalékos volt, amely közel 0,5 százalékos csökkenést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A foglaltság azonban javuló tendenciát mutat az elmúlt hónapokban, a legmelegebb nyári hónapban elérte a 66,3 százalékos szintet.


Továbbra is Budapesten szállhatunk meg a legdrágábban, amelyet azonban meglepetésre, ahogy az az alábbi diagramon is jól látszik, nem a Balaton, hanem a Kelet-Magyarországi régió követ. A nettó árbevétel is ezeken a területeken emelkedett a leggyorsabban, de továbbra is Budapesten a legmagasabb.


Egy kiadott szoba bruttó átlagára 1 százalékkal növekedett az elmúlt 1 évben, míg a nettó átlagár 3 százalékkal csökkent. Az ellentétes irányú változás hátterében az áfa-kulcs növekedése el, mely a budapesti öt csillagos szállodákat érintette a legkedvezőtlenebb módon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Az év első felében a vendégéjszakák száma 1 százalékkal haladta meg az egyé évvel ezelőtti mértéket, a fővárosban kismértékben csökkent az érdeklődés, míg a keleti országrészben és a Balaton környékén nőtt a szállodák forgalma.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24