Elfelejthetjük a 200 forint alatti kenyérárakat!

Pénzcentrum
2007. augusztus 15. 09:15

Jövő hónap közepétől valószínűleg már nem találhatunk a boltokban 200 forint alatt kenyeret, az áremelés ugyanis most már több szempontból sem halogatható - írja a Magyar Nemzet.

A Pénzcentrum.hu bevásárló-körképéből hónapról hónapra láthatjuk, milyen drámai mértékben nőtt a liszt ára, mely a kenyér költségeinek mintegy háromnegyedét teszi ki. A dolgozók béremelése szintén nem halasztható tovább, az ágazatban ugyanis a fizetések alig érik el a bruttó 100 ezer forintot, miközben a nemzetgazdasági átlag 140 ezer feletti.

A lap információi szerint a kenyér átadási ára 175-180 forintra emelkedhet, amire rájön még a 20%-os áfa és a kereskedelmi árrés. A kereskedők általában 20-35% közötti árrést alkalmaznak, így a kenyér ára szeptemberre elérheti a 205-210 forintot.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25