Nem csörög ki a telefon, mégis fizetsz a hívásért?

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 09:30

A Fogyasztóvédelmi Felügyelethez nap mint nap érkeznek panaszok a különböző tévétársaságok betelefonálós játékaival kapcsolatban. A leggyakoribb sérelem, hogy a játékosoknak azokat a hívásokat is kiszámlázzák, amikor éppen foglalt vagy süket a vonal, így előfordult már, hogy valakinek az egy órás játék ideje alatt 242 hívást, és összesen 72 ezer forintnyi összeget számlázott ki a szolgáltató.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Hírlap által megszólaltatott hatóságok azonban, saját bevallásuk szerint nem tehetnek semmit, mert a jelenleg érvényben lévő média- és egyéb idevonatkozó törvények egyikük hatáskörébe se utalják a játékszervezők ellenőrzését.

A beérkezettel panaszokat a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség továbbította a versenyhivatal felé, amely azonban csakis azt vizsgálhatja, hogy a reklámok és a játékszabály megfelelnek-e a fogyasztók tájékoztatására vonatkozó követelményeknek.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság csak a szolgáltatókat vizsgálhatja, a Szerencsejáték Felügyelet hatásköre nem terjed ki a tudás alapúnak minősíthető játékokra, míg a ORTT-nek egyáltalán nincs jogosultsága eljárni.

A hatóságok több alkalommal indítottak már vizsgálatot, amelyeket azonban illetékesség hiányában lezártak, és kezdeményezték a megfelelő jogi környezet megteremtését is, a kérdéses ügyben azonban még nem történt előrelépés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07