Nem csörög ki a telefon, mégis fizetsz a hívásért?

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 09:30

A Fogyasztóvédelmi Felügyelethez nap mint nap érkeznek panaszok a különböző tévétársaságok betelefonálós játékaival kapcsolatban. A leggyakoribb sérelem, hogy a játékosoknak azokat a hívásokat is kiszámlázzák, amikor éppen foglalt vagy süket a vonal, így előfordult már, hogy valakinek az egy órás játék ideje alatt 242 hívást, és összesen 72 ezer forintnyi összeget számlázott ki a szolgáltató.

A Magyar Hírlap által megszólaltatott hatóságok azonban, saját bevallásuk szerint nem tehetnek semmit, mert a jelenleg érvényben lévő média- és egyéb idevonatkozó törvények egyikük hatáskörébe se utalják a játékszervezők ellenőrzését.

A beérkezettel panaszokat a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség továbbította a versenyhivatal felé, amely azonban csakis azt vizsgálhatja, hogy a reklámok és a játékszabály megfelelnek-e a fogyasztók tájékoztatására vonatkozó követelményeknek.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság csak a szolgáltatókat vizsgálhatja, a Szerencsejáték Felügyelet hatásköre nem terjed ki a tudás alapúnak minősíthető játékokra, míg a ORTT-nek egyáltalán nincs jogosultsága eljárni.

A hatóságok több alkalommal indítottak már vizsgálatot, amelyeket azonban illetékesség hiányában lezártak, és kezdeményezték a megfelelő jogi környezet megteremtését is, a kérdéses ügyben azonban még nem történt előrelépés.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm