3 °C Budapest

Nem csörög ki a telefon, mégis fizetsz a hívásért?

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 09:30

A Fogyasztóvédelmi Felügyelethez nap mint nap érkeznek panaszok a különböző tévétársaságok betelefonálós játékaival kapcsolatban. A leggyakoribb sérelem, hogy a játékosoknak azokat a hívásokat is kiszámlázzák, amikor éppen foglalt vagy süket a vonal, így előfordult már, hogy valakinek az egy órás játék ideje alatt 242 hívást, és összesen 72 ezer forintnyi összeget számlázott ki a szolgáltató.

A Magyar Hírlap által megszólaltatott hatóságok azonban, saját bevallásuk szerint nem tehetnek semmit, mert a jelenleg érvényben lévő média- és egyéb idevonatkozó törvények egyikük hatáskörébe se utalják a játékszervezők ellenőrzését.

A beérkezettel panaszokat a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség továbbította a versenyhivatal felé, amely azonban csakis azt vizsgálhatja, hogy a reklámok és a játékszabály megfelelnek-e a fogyasztók tájékoztatására vonatkozó követelményeknek.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság csak a szolgáltatókat vizsgálhatja, a Szerencsejáték Felügyelet hatásköre nem terjed ki a tudás alapúnak minősíthető játékokra, míg a ORTT-nek egyáltalán nincs jogosultsága eljárni.

A hatóságok több alkalommal indítottak már vizsgálatot, amelyeket azonban illetékesség hiányában lezártak, és kezdeményezték a megfelelő jogi környezet megteremtését is, a kérdéses ügyben azonban még nem történt előrelépés.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?