4 °C Budapest

Milliárdos károkat okoz a kalózkodás

Pénzcentrum
2007. július 23. 11:00

A legális gazdaságnak évente mintegy 600 millió dolláros veszteséget okoz a feketepiac, melyből a legnagyobb részt a zene harapja ki - írja a Világgazdaság.

Becslések szerint a tavalyi év során körülbelül 1,2 milliárd illegális zenei terméket adtak el, s összesen 20 milliárd zeneszámot töltöttek le engedély nélkül a világhálóról.

A Mahasz becslése szerint a hazai zenei iparnak a kalózkiadványok miatt több mint 15 milliárd forintos kára keletkezik. A kiadók világszerte a digitális értékesítés erősítésével igyekeznek felvenni a harcot az illegális terjesztés ellen.

A hazai értékesítésnek a tavalyi év során mintegy 11 százalékát tette ki az internetes és mobilletöltés. A robbanásszerű fejlődésnek azonban gátját állja a fizetési módszerek lassú fejlődése. Itthon például sokan tartanak a bankkártyás internetes vásárlástól.

A többség a drágább, de általa biztonságosabbnak ítélt SMS-küldős módszert választja, ez azonban ahhoz vezet, hogy a magyar zenei webáruházak gyakorta az iTunes számonkénti 99 centes árának többszörösét is elkérik a vevőktől.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?