Milliárdos károkat okoz a kalózkodás

Pénzcentrum
2007. július 23. 11:00

A legális gazdaságnak évente mintegy 600 millió dolláros veszteséget okoz a feketepiac, melyből a legnagyobb részt a zene harapja ki - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Becslések szerint a tavalyi év során körülbelül 1,2 milliárd illegális zenei terméket adtak el, s összesen 20 milliárd zeneszámot töltöttek le engedély nélkül a világhálóról.

A Mahasz becslése szerint a hazai zenei iparnak a kalózkiadványok miatt több mint 15 milliárd forintos kára keletkezik. A kiadók világszerte a digitális értékesítés erősítésével igyekeznek felvenni a harcot az illegális terjesztés ellen.

A hazai értékesítésnek a tavalyi év során mintegy 11 százalékát tette ki az internetes és mobilletöltés. A robbanásszerű fejlődésnek azonban gátját állja a fizetési módszerek lassú fejlődése. Itthon például sokan tartanak a bankkártyás internetes vásárlástól.

A többség a drágább, de általa biztonságosabbnak ítélt SMS-küldős módszert választja, ez azonban ahhoz vezet, hogy a magyar zenei webáruházak gyakorta az iTunes számonkénti 99 centes árának többszörösét is elkérik a vevőktől.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07