A PM megerősítette: tartanunk kell a számlákat

Pénzcentrum
2007. július 18. 10:41

Számlatartási kötelezettség bevezetését tervezi a kormány - erősítette meg a Pénzügyminisztérium államtitkára. Tátrai Miklós a Magyar Televízió reggeli műsorában hangsúlyozta: a blokkokat nem kell hosszú ideig megőrizni, azokat az adóhivatal ellenőre közvetlenül a vásárlás után, az üzletek környékén kérhetné el.

2007.07.17 09:15
Mi is őrizgethetjük a számlát - mit ír a Gyurcsány-blog?

A Pénzügyminisztérium államtitkára arról nem árult el részleteket, hogy a vevőknek milyen termékcsoportok és értékhatár esetén kell majd megőrizniük a blokkot.

Tátrai Miklós azt is közölte, azért fontos, hogy a szolgáltatások és termékek vásárlói számlát kérjenek, mert továbbra is sok olyan jövedelem képződik, amely után nem fizetnek adót. Az államtitkár hozzátette, az ellenőrzés az adót nem fizető kereskedők kiszűrését is segíti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tátrai emlékeztetett arra is, hogy a Pénzügyminisztérium augusztus végéig dolgozza ki a végleges javaslatot.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16