10 °C Budapest

Még nem fapados a MÁV, de az lesz!

Pénzcentrum
2007. július 16. 10:00

Megtakarítási tervet készít a MÁV. A társaság három év alatt negyvenmilliárd forinttal tenné olcsóbbá a vasúti személyszállítást. Programjával elérné, hogy a 2010-re kialakuló "fapados vasút" már a költségvetési támogatásból és a jegyárbevételből megélne - írja a Népszabadság.

Előreláthatólag kénytelen lesz terven felül támogatni 2008-ban a MÁV működését a költségvetés. A költségvetéstől kapott pénzéből leghamarabb 2010-ben jöhet majd ki a társaság.

A MÁV három évre szóló megtakarítási terve heteken belül a gazdasági tárcához kerülhet. A programnak eddig csupán a keretei készültek el, a részletekre előreláthatólag augusztus végéig várni kell. Azt azonban már most lehet tudni: a MÁV abból indult ki, hogy 2008-ban az ideivel megegyező, 98 milliárd forintos költségvetési támogatást kap. Ebből tízmilliárdot a vasúti infrastruktúra fenntartása, üzemeltetése, 88 milliárd forintot a személyszállítás emésztene fel.

A program készítői szerint az elvárt megtakarítás eléréséhez azon kellene változtatni, hogy a gazdasági tárca által jóváhagyott vasúti menetrend végrehajtásának költsége mintegy 25-30 százalékkal haladja meg a költségvetéstől erre a célra kapott keretösszeget. A program három éve alatt viszont ez a hiány fokozatosan mérsékelhető lenne. A többletfinanszírozási igény jövőre már csak 30 milliárd, 2009-ben 15 milliárd forint lenne. A MÁV Start üzemi eredménye a tervek szerint 2010-re elérhetné a nullszaldót.

Mindennek előfeltétele lenne egy a MÁV és leányvállalata közti hároméves megállapodás. E szerint az anyavállalat üzleti tervén belül minden megrendelt szolgáltatást kifizetne a MÁV Startnak. Azaz a személyszállítás veszteségeit maga a MÁV számolná el a költségvetéssel. Ezért cserébe viszont a MÁV Startnak javítania kellene hatékonyságán, meg kellene nyirbálnia költségeit, és növelnie kellene bevételeit. A program készítői úgy számoltak: a MÁV egészére nézve 40 milliárd forintos megtakarításhoz a személyszállító cégnek három év alatt közvetlenül tízmilliárd forinttal kellene hozzájárulnia.

Márciusban a MÁV már jelezte: 2008-ban csak akkor nem termelne veszteséget a személyszállítás, ha hetven vasútvonalon szüneteltetnék a vonatforgalmat, a megmaradó vonalakon pedig 30 százalékkal visszavennének teljesítményeikből. Ezt az elképzelést akkor szinte mindenki vállalhatatlannak tartotta. Ettől függetlenül azonban 28 mellékvonalon jelenleg is vizsgálják a forgalomszüneteltetés lehetőségét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Megkérdőjelezi a spórolási szándékok megvalósíthatóságát az is, hogy a hároméves megtakarítási program szerint a MÁV Startnak 2010-re egyfajta "fapados" személyszállító céggé kell válnia. Ami a gyakorlatban költséges fejlesztéseket, hatékonyságjavító intézkedéseket jelentene, és a legkevésbé sem spórolást. A fapados színvonaltól ugyanis a MÁV Start szolgáltatásai - még a megtakarítási program készítői szerint is - igen messze vannak.

A személyszállítás bevételeinek növelésére ezzel szemben lényegében elegendőnek látszik a jegyellenőrzés szigorítása. A MÁV felmérései szerint legalábbis a bliccelők évente mintegy 10-15 milliárd forint jegyárbevételtől fosztják meg a személyszállító céget. Amiből a várakozások szerint a pályaudvari zárt peronrendszer bővítésével, a kalauzok munkájának szigorúbb ellenőrzésével három év alatt mintegy ötmilliárd forint bevétel megszerezhető lenne.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem