13 °C Budapest

Máris feltörték az iPhone-t! Valami még hiányzik...

Pénzcentrum
2007. július 10. 14:00

Ahogy az várható volt, az iPhone-ra várakozó tömött sorokban olyanok is megbújtak, akik nem kifejezetten az újdonság trendi mivolta miatt töltöttek órákat az Apple üzletek előtt, nekik sokkal nagyobb terveik voltak: feltörni az új készülék kódolását. A legfrissebb híradások szerint ez már sikerült is, ugyanis máris megoldhatóvá vált, hogy ne kelljen 2 éves hűségnyilatkozatot kötni az AT&T-vel ahhoz, hogy az iPhone használhatóvá váljon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az első vásárlók tapasztalatai alapján azonban van még néhány idegesítő hiba a készülékkel, melyeket eddig nem sikerült "deaktiválni". Ilyen például, hogy az iPhone, a nagysikerű iPodokkal ellentétben nem engedi, hogy egyszerűen csak drag-and-drop technikával ráhúzgáljunk zeneszámokat az iTunes-ban. Az új készülék csak az iTunes playlist szinkronizálására képes, azaz amennyiben egy albumot fel akarunk másolni a telefonra, először fel kell azt tenni az iTunes playlist-jére, majd szinkronizálni kell az iPhone-t ezzel a listával. A törlés is csak úgy oldható meg, ha először a gépi listáról eltávolítjuk a számokat, majd újra szinkronizálunk.

Ezen idegesítő felesleges bonyolítás mellett sikerült még egy olyat alkotni, mellyel az iPod egyik alapfunkcióját lehetetlenítették el (nyilvánvalóan csak szoftveres blokkolással). Mint ismeretes, egy iPod géphez csatlakoztatását követően az iTunes le tudja játszani a készüléken lévő számokat, így könnyű volt egy buliba több ezer zenét egy pillanat alatt beilleszteni. Az iPhone-nál ez nem működik, a számokat ugyanis látja a gép, de azok szürkével jelennek meg, nem lehet rájuk klikkelni, így lejátszani sem őket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?