Máris feltörték az iPhone-t! Valami még hiányzik...

Pénzcentrum
2007. július 10. 14:00

Ahogy az várható volt, az iPhone-ra várakozó tömött sorokban olyanok is megbújtak, akik nem kifejezetten az újdonság trendi mivolta miatt töltöttek órákat az Apple üzletek előtt, nekik sokkal nagyobb terveik voltak: feltörni az új készülék kódolását. A legfrissebb híradások szerint ez már sikerült is, ugyanis máris megoldhatóvá vált, hogy ne kelljen 2 éves hűségnyilatkozatot kötni az AT&T-vel ahhoz, hogy az iPhone használhatóvá váljon.

Az első vásárlók tapasztalatai alapján azonban van még néhány idegesítő hiba a készülékkel, melyeket eddig nem sikerült "deaktiválni". Ilyen például, hogy az iPhone, a nagysikerű iPodokkal ellentétben nem engedi, hogy egyszerűen csak drag-and-drop technikával ráhúzgáljunk zeneszámokat az iTunes-ban. Az új készülék csak az iTunes playlist szinkronizálására képes, azaz amennyiben egy albumot fel akarunk másolni a telefonra, először fel kell azt tenni az iTunes playlist-jére, majd szinkronizálni kell az iPhone-t ezzel a listával. A törlés is csak úgy oldható meg, ha először a gépi listáról eltávolítjuk a számokat, majd újra szinkronizálunk.

Ezen idegesítő felesleges bonyolítás mellett sikerült még egy olyat alkotni, mellyel az iPod egyik alapfunkcióját lehetetlenítették el (nyilvánvalóan csak szoftveres blokkolással). Mint ismeretes, egy iPod géphez csatlakoztatását követően az iTunes le tudja játszani a készüléken lévő számokat, így könnyű volt egy buliba több ezer zenét egy pillanat alatt beilleszteni. Az iPhone-nál ez nem működik, a számokat ugyanis látja a gép, de azok szürkével jelennek meg, nem lehet rájuk klikkelni, így lejátszani sem őket.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?