3 °C Budapest

Vodafone-ügyfél lesz, aki itthon iPhone-t akar? Nem lesz más választás...

Pénzcentrum
2007. július 2. 14:00

Az Egyesült Államokban a szokásos hírveréssel, éjszakázó vásárlók sorával és hasonló külsőségekkel debütált az Apple iPhone nevű okostelefonja, eközben azonban az európai mobilosok csak szájtátva figyelhettek és kérdezhették maguktól: mikor lesz nekünk ilyenünk?

A kérdés eldöntésének alapja mindenekelőtt az, hogy ki lesz a kizárólagos mobilszolgáltató a kontinensen, aki terjesztheti a készüléket, mely csakis az ő rendszerében lesz képes működni. A tengerentúlon ezt a szerepet az AT&T tölti be, míg Európában piaci pletykák szerint a brit óriás, Vodafone lehet a befutó.

A legtöbb piaci elemző reálisnak látja a felröppent híreket, tekintettel arra, hogy a Vodafone 60 országban 200 millió ügyfelet szolgál ki, míg az AT&T 61 millió ügyféllel büszkélkedhet. Szakértők felhívják viszont a figyelmet arra is, hogy a szolgáltatók versenyre kelhetnek az Apple kegyeiért és az exkluzív státuszért, mely olyan magasra repítheti az átvétel árát, hogy a Vodafone esetleg gazdaságossági megfontolásokból visszavonulót is fújhat.

A Reuters híradása szerint az Apple egy hatalmas durranásként akarja bevezetni Európába új slágertermékét, mely alapján a Vodafone lehet a legvalószínűbb partner. A tárgyalások állítólag ott tartanak, hogy az Apple szeretne forgalmi garanciát kierőszakolni a brit cégtől, mely azonban amellett, hogy ezt nem szívesen teljesíti, szeretné, ha az árazás kérdésében valamelyest szabadkezet kapna.

Mint ismeretes az USA-ban a 4 GB-os modell 499 dollárért, a 8 GB-os 599,99 dollárért került a polcokra.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?