5 °C Budapest

Te is szeretnél megszabadulni a kéretlen hívásoktól?

Pénzcentrum
2007. július 4. 16:00

Kanadában talán nemsokára megtehetik már ezt az emberek, ugyanis ott a telekommunikációs szolgáltatások szabályozó hatósága megtette az első lépést egy, a telemarketingesek számára "hívást tiltó" lista felállítására.

A kanadai ORTT kedden jelentette be, hogy javaslatokat fog kérni a független szolgáltatóktól egy egységes adatbázis kiépítésével kapcsolatosan.

Amint elindítják a szolgáltatást, azok a kanadaiak, akik nem szeretnének telemarketinges hívásokat kapni, díjmentesen feliratkozhatnak a listára.

Ha valamelyik telemarketinges a listán szereplők közül tárcsázza valakinek a számát, jelentős mértékű büntetést kell majd fizetnie.

A BusinessWeek írásából kiderül, hogy egyébként nem Kanada az első olyan ország, ahol ilyen lista, szabályozás kerül bevezetésre, már 2003 óta létezik ilyen például Nagy-Britanniában, Ausztráliában, valamint az Egyesült Államokban.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?