12 °C Budapest

Sokan ismerik, mégis kevesen vennék meg

Pénzcentrum
2007. május 2. 14:00

A Markitecture piackutató cég tegnap jelentette meg legújabb kutatásának adatait. A felmérés az iPhone népszerűségét vizsgálta azon felhasználók körében, akik már rendelkeznek valamilyen hordozható telefonnal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kutatás 1300 olyan amerikai mobiltelefon-felhasználót ölelt fel, akik saját maguk fizetik számlájukat. A megkérdezettek 77 százaléka nyilatkozott úgy, hogy már hallott az Apple várhatóan júniusban megjelenő telefonjáról. Közülük 41 százalék számolt be arról, hogy kellemes benyomást keltett bennük az, amit hallottak, vagy láttak.

A talán meglepően magas ismertségi arány ellenére a válaszadók mintegy kétharmada nulla százaléknyi esélyt adott annak, hogy vásárolnak majd ilyen készüléket. Ugyanakkor a kutatásban részt vevők hat százaléka szeretne iPhone-t.

A piackutató cég szerint ez az adat nem is annyira aggasztó, mint amilyennek látszik. A cég közleményében példaként a Motorola RAZR készülékét hozta fel, amely 2004-es piacra dobása után 6 százalékos piaci részesedést ért el az értékesítés csúcsán.

A felmérés arra is kitért, vajon miért vásárolnának olyan kevesen az iPhone-ból. A leggyakrabban megjelölt ok a készülék ára volt, sokan túl drágának tartották a 499 - 599 dolláros árat. A második leggyakoribb eltántorító ok az értékesítési hálózattal (az Egyesült Államokban kizárólag az AT&T üzleteiben lehet majd iPhone-t vásárolni), illetve a szerződési feltételekkel kapcsolatosan jelentkezett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?