2 °C Budapest

Sokan ismerik, mégis kevesen vennék meg

Pénzcentrum
2007. május 2. 14:00

A Markitecture piackutató cég tegnap jelentette meg legújabb kutatásának adatait. A felmérés az iPhone népszerűségét vizsgálta azon felhasználók körében, akik már rendelkeznek valamilyen hordozható telefonnal.

A kutatás 1300 olyan amerikai mobiltelefon-felhasználót ölelt fel, akik saját maguk fizetik számlájukat. A megkérdezettek 77 százaléka nyilatkozott úgy, hogy már hallott az Apple várhatóan júniusban megjelenő telefonjáról. Közülük 41 százalék számolt be arról, hogy kellemes benyomást keltett bennük az, amit hallottak, vagy láttak.

A talán meglepően magas ismertségi arány ellenére a válaszadók mintegy kétharmada nulla százaléknyi esélyt adott annak, hogy vásárolnak majd ilyen készüléket. Ugyanakkor a kutatásban részt vevők hat százaléka szeretne iPhone-t.

A piackutató cég szerint ez az adat nem is annyira aggasztó, mint amilyennek látszik. A cég közleményében példaként a Motorola RAZR készülékét hozta fel, amely 2004-es piacra dobása után 6 százalékos piaci részesedést ért el az értékesítés csúcsán.

A felmérés arra is kitért, vajon miért vásárolnának olyan kevesen az iPhone-ból. A leggyakrabban megjelölt ok a készülék ára volt, sokan túl drágának tartották a 499 - 599 dolláros árat. A második leggyakoribb eltántorító ok az értékesítési hálózattal (az Egyesült Államokban kizárólag az AT&T üzleteiben lehet majd iPhone-t vásárolni), illetve a szerződési feltételekkel kapcsolatosan jelentkezett.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?