Fejek hullanak a BKV-nál- örülhetnek az utasok?

Pénzcentrum
2007. június 29. 14:55

Mai ülésén a BKV Zrt. Igazgatósága egyhangúlag elfogadta a társaság szervezeti és működési szabályzatának módosítását. Az új SZMSZ 2007. augusztus 1-jétől lép hatályba. Ennek megfelelően a társaság négy lábon fog állni a jövőben: forgalmi, műszaki, értékesítési és gazdasági folyamatok fogják meghatározni a BKV működését. A négy szakmai pillér lehetővé teszi, hogy a működés gazdaságos, logikus, következetes és mindenki számára áttekinthető legyen, elszámoltathatóvá váljon.

A mai igazgatósági ülésen jóváhagyott szerkezetátalakítás, amelynek egyik alapja az európai és hazai mintáknak megfelelően a műszaki és forgalmi területek szétválasztása, kedvezően hat majd a vállalat működésére. A szervezet az eddigiekkel ellentétben erősen centralizált lesz.

A több életbe lépő változás közül kiemelendő, hogy csökken a felsővezetők száma. Míg eddig négy vezérigazgató-helyettes és 11 igazgató látta el feladatait, a jövőben öt vezérigazgató-helyettes, de mindössze két igazgató irányítja majd a munkát, tehát számuk kevesebb, mint a felére csökken. Lesz három üzemeltetési vezető, akik az átállás során segítik a vezérigazgató munkáját.

A BKV stabilizációs programja a tervezett ütem szerint halad. A szervezet átalakítása, valamint a hosszabb távú stratégiai fejlesztési elképzelések a lakosság, az utasok által igénybe vett szolgáltatás színvonalát és biztonságos ellátását negatívan nem érintik, hanem javítani fogják.

A szervezeti átalakítás további részleteiről a jövő hét folyamán sajtótájékoztató keretében számolunk be a sajtó képviselőinek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?