Feláron veszik az aprót a koldusoktól! Mi történik?

Pénzcentrum
2007. június 21. 14:00

Rejtélyes érmehiány ütötte fel a fejét az indiai Calcuttában, ahol a helyzet mára addig fajult, hogy az üzlettulajdonosok a koldusoktól igyekeznek aprópénzt vásárolni feláron.

Egyelőre nem lehet tudni, mi miatt történhetett ilyesmi, ugyanis a jelenség csak a 14 milliós nagyvárosban tapasztalható. Az ország jegybankja a hirtelen jött kereslet kielégítésére több millió érmét bocsátott ki, ám ez is kevésnek bizonyult.

A bank előtt mintegy 2000 ember állt sorba aprópénzt remélve, többek nem titkoltan azzal a célzattal mentek, hogy a megszerzett zsákmányt rögtön profittal adják tovább. A városban már bevett szokás, hogy a névérték felett 20%-kal adják-veszik az aprópénzt, sok üzletvezető azonban kreatívabb megoldáshoz folyamodott: a koldusoktól szerzik be a hiánycikkeket és árukat adnak nekik cserébe.

A kialakult helyzettel kapcsolatban olyan pletykák terjednek, hogy az aprót sokan egyszerűen beolvasztották, mivel a fém értéke magasabb volt a névértéknél. Arról is számos helyen olvashatunk, hogy a beolvasztás után borotvapenge készül az érmékből, egyetlen egy rúpiás érme ugyanis 6 pengéhez nyújt elegendő alapanyagot.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem