Feláron veszik az aprót a koldusoktól! Mi történik?

Pénzcentrum
2007. június 21. 14:00

Rejtélyes érmehiány ütötte fel a fejét az indiai Calcuttában, ahol a helyzet mára addig fajult, hogy az üzlettulajdonosok a koldusoktól igyekeznek aprópénzt vásárolni feláron.

Egyelőre nem lehet tudni, mi miatt történhetett ilyesmi, ugyanis a jelenség csak a 14 milliós nagyvárosban tapasztalható. Az ország jegybankja a hirtelen jött kereslet kielégítésére több millió érmét bocsátott ki, ám ez is kevésnek bizonyult.

A bank előtt mintegy 2000 ember állt sorba aprópénzt remélve, többek nem titkoltan azzal a célzattal mentek, hogy a megszerzett zsákmányt rögtön profittal adják tovább. A városban már bevett szokás, hogy a névérték felett 20%-kal adják-veszik az aprópénzt, sok üzletvezető azonban kreatívabb megoldáshoz folyamodott: a koldusoktól szerzik be a hiánycikkeket és árukat adnak nekik cserébe.

A kialakult helyzettel kapcsolatban olyan pletykák terjednek, hogy az aprót sokan egyszerűen beolvasztották, mivel a fém értéke magasabb volt a névértéknél. Arról is számos helyen olvashatunk, hogy a beolvasztás után borotvapenge készül az érmékből, egyetlen egy rúpiás érme ugyanis 6 pengéhez nyújt elegendő alapanyagot.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24