Feláron veszik az aprót a koldusoktól! Mi történik?

Pénzcentrum
2007. június 21. 14:00

Rejtélyes érmehiány ütötte fel a fejét az indiai Calcuttában, ahol a helyzet mára addig fajult, hogy az üzlettulajdonosok a koldusoktól igyekeznek aprópénzt vásárolni feláron.

Egyelőre nem lehet tudni, mi miatt történhetett ilyesmi, ugyanis a jelenség csak a 14 milliós nagyvárosban tapasztalható. Az ország jegybankja a hirtelen jött kereslet kielégítésére több millió érmét bocsátott ki, ám ez is kevésnek bizonyult.

A bank előtt mintegy 2000 ember állt sorba aprópénzt remélve, többek nem titkoltan azzal a célzattal mentek, hogy a megszerzett zsákmányt rögtön profittal adják tovább. A városban már bevett szokás, hogy a névérték felett 20%-kal adják-veszik az aprópénzt, sok üzletvezető azonban kreatívabb megoldáshoz folyamodott: a koldusoktól szerzik be a hiánycikkeket és árukat adnak nekik cserébe.

A kialakult helyzettel kapcsolatban olyan pletykák terjednek, hogy az aprót sokan egyszerűen beolvasztották, mivel a fém értéke magasabb volt a névértéknél. Arról is számos helyen olvashatunk, hogy a beolvasztás után borotvapenge készül az érmékből, egyetlen egy rúpiás érme ugyanis 6 pengéhez nyújt elegendő alapanyagot.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?