16 °C Budapest

Újabb mobilokat jelentett be a Nokia!

Pénzcentrum
2007. június 18. 11:13

Három új modellt mutatott be ma reggel a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Nokia. A telefonok a társaság középkategóriás termékvonalát erősítik, és a finnek céljai szerint nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy piaci részesedésük a jelenlegi 36%-ról tovább növekedhessen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Új mobiltelefonok piacra dobását jelentette be az évente megrendezésre kerülő szingapúri CommunicAsia kiállításon a finn Nokia hétfőn reggel, így a cégnél 2007-ben 26-ra emelkedett a kibocsátott új modellek száma. A társaság ezzel jó úton halad afelé, hogy a szokásosnak megfelelően idén is 40-50 új maroktelefonnal jelenjen meg a piacon, mindhárom készülék legkésőbb szeptemberig a kereskedések polcaira kerülhet.


A bejelentett modellek legdrágábbika a 3G technológiát is támogató 6121-es okostelefon-modell, mely az adókat és esetleges támogatásokat nem számítva 260 eurós (azaz mintegy 65 ezer forintos) áron kerülhet a boltokba. A telefon a GSM technológia négy sávján működik, valamint támogatja a WCDMA 900/2100 technológiákat is. 2 megapixeles, 4-szeres digitális zoom-mal rendelkező vakus kamerával látták el, kiegészítő kamerája pedig videotelefonálásra is alkalmassá teszi, valamint támogatja a HSDPA-t is.

Egy másik új modell, a szintén 3G-s zene és multimédia telefon, a 6267-es 2 megapixeles kamerával és vakuval rendelkezik. Billentyűzete nagyméretű, képernyőjének felbontása pedig igen magas. Készenléti ideje a Nokia adatai szerint mintegy 12-13 nap lehet majd, a beszélgetési idő 6.5 óra és 240 euróért kerülhet majd forgalomba.

A hagyományos kivitelnek tűnő 3500-s 135 euróba kerül majd (mintegy 24 ezer forint). A gyártó célja ezzel a modellel az volt, hogy azoknak kínáljon telefont, akik egy ultrakönnyen kezelhető, de mégis dizájnos darabot keresnek. A készülék szokatlan színekben is elérhető lesz majd, 2 megapixeles kamerával és beépített FM rádióval rendelkezik. Készenléti ideje 12 nap, beszélgetési ideje viszont csak 3 óra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint ismeretes, a Nokia az olcsó telefonok piacán domináns szerepet tölt be és komoly választékot kínál a drága multimédia telefonokból is. Elemzők szerint azonban a cég középkategóriás (150-250 euró) kínálata igen gyenge és bár a mostani három új modell semmilyen komolyabb újítást nem tartalmaz, azért segíthetnek még inkább kiterjeszteni a Nokia amúgy is piacvezető pozícióját.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?