Újabb mobilokat jelentett be a Nokia!

Pénzcentrum
2007. június 18. 11:13

Három új modellt mutatott be ma reggel a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Nokia. A telefonok a társaság középkategóriás termékvonalát erősítik, és a finnek céljai szerint nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy piaci részesedésük a jelenlegi 36%-ról tovább növekedhessen.

Új mobiltelefonok piacra dobását jelentette be az évente megrendezésre kerülő szingapúri CommunicAsia kiállításon a finn Nokia hétfőn reggel, így a cégnél 2007-ben 26-ra emelkedett a kibocsátott új modellek száma. A társaság ezzel jó úton halad afelé, hogy a szokásosnak megfelelően idén is 40-50 új maroktelefonnal jelenjen meg a piacon, mindhárom készülék legkésőbb szeptemberig a kereskedések polcaira kerülhet.


A bejelentett modellek legdrágábbika a 3G technológiát is támogató 6121-es okostelefon-modell, mely az adókat és esetleges támogatásokat nem számítva 260 eurós (azaz mintegy 65 ezer forintos) áron kerülhet a boltokba. A telefon a GSM technológia négy sávján működik, valamint támogatja a WCDMA 900/2100 technológiákat is. 2 megapixeles, 4-szeres digitális zoom-mal rendelkező vakus kamerával látták el, kiegészítő kamerája pedig videotelefonálásra is alkalmassá teszi, valamint támogatja a HSDPA-t is.

Egy másik új modell, a szintén 3G-s zene és multimédia telefon, a 6267-es 2 megapixeles kamerával és vakuval rendelkezik. Billentyűzete nagyméretű, képernyőjének felbontása pedig igen magas. Készenléti ideje a Nokia adatai szerint mintegy 12-13 nap lehet majd, a beszélgetési idő 6.5 óra és 240 euróért kerülhet majd forgalomba.

A hagyományos kivitelnek tűnő 3500-s 135 euróba kerül majd (mintegy 24 ezer forint). A gyártó célja ezzel a modellel az volt, hogy azoknak kínáljon telefont, akik egy ultrakönnyen kezelhető, de mégis dizájnos darabot keresnek. A készülék szokatlan színekben is elérhető lesz majd, 2 megapixeles kamerával és beépített FM rádióval rendelkezik. Készenléti ideje 12 nap, beszélgetési ideje viszont csak 3 óra.

Mint ismeretes, a Nokia az olcsó telefonok piacán domináns szerepet tölt be és komoly választékot kínál a drága multimédia telefonokból is. Elemzők szerint azonban a cég középkategóriás (150-250 euró) kínálata igen gyenge és bár a mostani három új modell semmilyen komolyabb újítást nem tartalmaz, azért segíthetnek még inkább kiterjeszteni a Nokia amúgy is piacvezető pozícióját.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?