27 °C Budapest

Vissza lehet kérni a vizitdíjat, mégsem teszi senki?

Pénzcentrum
2007. május 31. 11:00

A parlament keddi döntése alapján visszaigényelhetik a vizitdíjat azok, akik egy évben 20-nál több alkalommal fordultak orvoshoz. A jogszabály szerint csak a nem emelt összegű vizitdíj visszatérítésére van mód.

A kérelmet a lakóhely, illetve a tartózkodási hely szerint illetékes települési önkormányzat, fővárosi kerületi önkormányzat jegyzőjénél lehet előterjeszteni, legkésőbb a tárgyévet követő 60 napon belül.

A tapasztalatok szerint az önkormányzatok többségénél szinte rögtön kitöltésre kerülnek a szükséges papírok és általában még aznap fel lehet venni a pénzt is - írja a Napi.

Ezzel szemben a főváros két, idősek által leginkább lakott kerületében, Erzsébetvárosban és az I. kerületben a lap információi szerint nagy a tájékozatlanság, az ügyfélszolgálatok szinte csak telefonos érdeklődéseket fogadnak, konkrét visszaigénylési kérelmet azonban csak kevesen adnak be.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?